Grolloo is Zo! editie 2010

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2010 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.


 

Tijd, waar blijf je
Activiteit voor ouderen

Inhoud:

  • 11 juni - Activiteit voor ouderen
  • Download het affiche!
  • Verslag Activiteit voor ouderen
  • Foto's Activiteit voor ouderen

                        11 juni - Activiteit voor ouderen

Op deze vrijdagavond nodigen we de ouderen van Grolloo en omstreken uit op de koffie. Met in het achterhoofd iets te organiseren voor de groep 55+ willen we toch ook overige belangstellenden welkom heten. De bedoeling is om aan de hand van oude dorpsfilms herinneringen op te halen. Met medewerking van het Drents Archief, waar enkele oude films in bewaring liggen, stellen we een programma samen met nog niet vaak vertoonde beelden. Al met al moet het een gezellige avond worden onder het motto "Gezelligheid kent geen tijd". Hierbij heeft het woord tijd een dubbele inhoud, namelijk de tijd van deze avond, maar zeker ook de tijd die wordt weergegeven in de films.

De avond begint om 19:30 en wordt gehouden in Het Markehuis.

 


Download het affiche!Verslag Activiteit voor ouderen

Een veertigtal oudere inwoners hebben genoten van een gezellige visite bij de familie Grolloo is Zo!
Volgens het hoofd van de familie is de familie welgesteld, maar toch niet dusdanig dat alle consumpties gratis konden worden aangeboden. De koffie met koek of cake, de zoutjes en de - voor deze visite spreekwoordelijke - kaas en wordt e.d. werd de aanwezigen aangeboden. De 'borrel' was voor eigen rekening. De gasten konden dit aanbod zeer waarderen.

Het bestuur van Grolloo is Zo! heeft lang moeten nadenken over een activiteit voor ouderen. Uiteindelijk werd het dus de visite en het vertonen van oude dorpsfilms. Getoond werden de films van 1954 en 1964. De film van 1977 houdt men tegoed. De kwaliteit van de laatste liet te wensen over, maar de voorzitter gaf aan deze en een andere, welke nog niet in het bezit van Grolloo is Zo! is, op een later tijdstip graag te willen vertonen. Uiteraard zijn dan de consumpties wel voor eigen rekening.

De avond verliep zoals deze bedoeld was. Een reuze gezellige visite. Een avond die zeer in de smaak viel bij de aanwezigen en ook bij de bestuursleden.

Een woord van dank aan Het Markehuis voor de medewerking, het bestuur van Welzijn ouderen Grolloo e.o. voor het bereiden van de hapjes en de vrijwilligers van Grolloo is Zo! voor de verdere verzorging en de organisatie natuurlijk.


Klik hier voor de foto's van Activiteit voor ouderen