Grolloo is Zo! editie 2005

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2005 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.


 

28 mei: Open Deuren

In het kader van Grolloo is Zo! editie 2005 organiseren wij op 28 mei de activiteit "Open deuren". Deze activiteit stelt dorpsbewoners en gasten in de gelegenheid om bedrijven in ons werkgebied te bezoeken. Deze bedrijven zetten daartoe hun deuren letterlijk open en tonen de bezoekers over welke kwaliteiten men beschikt. Zo zullen een landbouwbedrijf, een aannemer, een toeristisch bedrijf, etc. kunnen worden bezocht op een wijze die mogelijk bijdraagt aan de commerciële activiteiten van de deelnemers.

De deelnemers

Er zijn twee fietsroutes ontworpen die u langs de betreffende bedrijven zullen voeren. Men kan starten voor route 1 bij CR Gerrie en voor route 2 bij CR Hofsteenge.

Route 1

 • Cafe Restaurant "Gerrie", Hoofdstraat 15, 9444PA Grolloo
 • Hotel-pension De Lindenhof, Hoofdstraat 7, 9444PA Grolloo
 • Stichting Atma, Hofakkers 6, 9444XB Grolloo
 • Landgoed "De Berenkuil" B.V., de Pol 15, 9444XE Grolloo
 • R. Hebels Pioenrozen, Vredenheim 1, 9445 XH Vredenheim
 • De Iemenhoeve Vredenheimseweg 7, 9444XG Grolloo
 • Minicamping De Amerhoeve, Amerweg 54, 9444 TG Grolloo
 • Hoveniersbedrijf B.T.S./Bleijinga Tuin Service, Hoofdstraat 14, 9444PB Grolloo (bezoekadres: Amerweg 41)
 • Geitenboerderij Grolloo, Vredenheimseweg 1, 9444XG Grolloo
 • Bouwbedrijf Enting B.V., Voorstreek 4, 9444PE Grolloo
 • afstand route 1= 8,74 km

Klik hier voor de kaart van de route

Route 2

 • Café-Restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, 9444PA Grolloo
 • Reinders Installatietechniek, Amerweg 5, 9444PC Grolloo
 • WISO, Amerweg 20, 9444PD Grolloo (bezoekadres: Amerweg 5)
 • Stal Boreel Schoonloerstraat 73, 9444 TH, Grolloo
 • Irma Sieling, Tienmaatsweg 2, 9444TR Grolloo
 • Hoefsmederij Nico Daane, Kruisboomlaan 4, 9444PM Grolloo
 • Recreatieplas De Kleine Moere B.V., Oostereind 12 A, 9444XD Grolloo
 • De Grollerdeel, Oostereind 10, 9444XD Grolloo
 • Akkerbouwbedrijf Sijbring, Oostereind 10, 9444XD Grolloo
 • Kralenatelier Annebelle, Schoonloerstraat 31, 9444 PN Grolloo
 • Atelier de Kamperfoelie, Schoonloerstraat 1, 9444 PN Grolloo
 • Kapsalon Janny, Schoonloerstraat 2, 9444 PP Grolloo
 • afstand route 2= 11,3 km

Klik hier voor de kaart van de route

Openingstijden

Open Deuren
Zaterdag 28 mei 2005
Van 11:00 tot 17:00 uur

Puzzel

In de routeboekjes vindt u een puzzel. Bij elk bedrijf vindt u een deel van de oplossing. Doe mee en win een leuke prijs. De oplossing kunt u na afloop inleveren bij één van de deelnemende horeca-bedrijven.

PERSBERICHT

Open Deuren in en om Grolloo

In het jaar 2000 heeft de Vereniging Dorpsbelangen Grolloo en Omstreken, samen met de Vereniging voor Volksvermaken, met het evenement Grolloo is Zo! aandacht willen vragen voor de vitaliteit van een dorp op het platteland. Nu, vijf jaar later, wordt een reeks van activiteiten in dit kader georganiseerd. Een daarvan is "Open Deuren". Bedrijven in en om Grolloo gunnen bezoekers een kijkje achter de schermen. Ruim 20 doen hieraan mee.
Van het herkennen van houtsoorten, de hoefsmid aan het werk zien op een van de twee deelnemende moderne stoeterijen, tot het aanschouwen van het echte loodgietersvak, alles is uit de kast gehaald om de bezoeker een boeiende dag te bezorgen.
Voor de adressen en de hieraan gekoppelde (fiets)routes kan men vanaf 11:00 uur terecht bij CR Hofsteenge of CR Gerrie in Grolloo. Hier is tevens de prijsvraag te verkrijgen. Antwoorden op de prijsvraag vindt u bij de bedrijven. De deuren sluiten weer om 17:00 uur. Behalve de horeca natuurlijk, hier kunt u rustig nog even nagenieten.
Voor meer informatie over deze en de overige activiteiten verwijzen de verenigingen graag naar de link GiZ!2005 op de website www.grolloo.org.

EINDE PERSBERICHT

Korte beschrijving deelnemende bedrijven

Cafe-restaurant Gerrie

Een van de start- en finishpunten van de fietsroute “Open deuren”. Heerlijk genietend van een warm of koud drankje kunt u hier uw route starten c.q. finishen. Wellicht laat u zich hier verwennen door het gebruiken van lunch of diner.

De Lindenhof

De Lindenhof is een hotel/pension gelegen midden in het dorp. De Lindenhof beschikt over zes tweepersoonskamer en twee vakantiewoningen waar het 's zomers en 's winters heerlijk toeven is. De dag begint hier niet zonder een heerlijk ontbijtbuffet.

Stichting Atma

Het centrum voor spirituele bewustwording. Cursussen op het gebied van meditatie worden gehouden. Daarnaast behoort numerologie tot de mogelijkheid. Tevens bezichting van olieverfschilderijen in de galarie.

Landgoed “De Berenkuil”

Een begrip onder de kampeerders onder ons. Een autovrije camping waar de kleintjes voorrang hebben. Gelegen in bosrijke omgeving met veel vertier: berenplas, berenspeeltuin, berenrestaurant. Berengezellig!

Hebels Pioenrozen

Kwekerij van pioenrozen. Hier kunt terecht voor pracht en praal aan kleuren.

De Iemenhoeve

Een zorgboerderij met minicamping waar u heerlijk kunt ontspannen in de rust van de ruimte.

Amerhoeve

Minicamping 'De Amerhoeve' biedt u genoeg mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. Volop natuur, rust, ruimte, comfort en gastvrijheid! Tijdens de open deuren worden er demonstraties over verschillende hobby's gegeven. Laat u verrassen.

Hoveniersbedrijf Bleijinga Tuin Service (BTS)

Neemt tuinen op een originele en creatieve wijze onder handen. Staat in voor al uw tuinwerkzaamheden; van advies, ontwerp, aanleg tot onderhoud.

Geitenboerderij Grolloo

De geitenboerderij laat u graag kennismaken met de geboden activiteiten en honderden aanwezige geiten en geitjes. Daarnaast kunt u in de winkel aanverwante artikelen kopen, zoals: feta, shoarma, ijs etc.

Bouwbedrijf Enting BV

De aannemer die al ruim 100 jaar een begrip is Grolloo e.o. Doe hier de test: wat voor houtsoort is dit? Of sla de hier de spijker op zijn kop!

Cafe-restaurant Hofsteenge

Een van de start- en finishpunten van de fietsroute “Open deuren”. Heerlijk genietend van een warm of koud drankje kunt u hier uw route starten c.q. finishen. Wellicht laat u zich hier verwennen door het gebruiken van lunch of diner.

Reinders Installatietechniek

De installateur op het gebied van gas, water, cv, dak- en zinkwerken en sanitair. Wij gaan met u terug in de tijd en laten uw zien hoe een zinken goot op ambachtelijke wijze wordt gezet. Maar ook laten wij u kennismaken met de modernste technieken. De kinderen laten wij graag uitvinden “Hoe werkt een pijpensnijder?”

WISO

Voor woningverbetering bent u bij WISO aan het goede adres. Aan de hand van voorbeeldprojecten geven wij u inzicht in wat allemaal mogelijk is.

Stal Boreel

en

Hoefsmederij Nico Daane

Stal Boreel is een stoeterij waar Friese paarden worden gefokt, bereden en gelongeerd. In de wei dartelen enkele veulentjes. Een mooi schouwspel! Daarnaast laat de hoefsmid u zien hoe een paard dient te worden beslagen.

Irma Sieling

Sedert januari is deze stal te vinden in Grolloo. De paarden worden hier als klein veulentje gebracht en worden getraind tot ze “zadelmak” zijn. Ook worden hengsten getraind voor keuringen.

VERSLAG OPEN DEUREN 28 MEI

Bijzondere presentatie bedrijven

De 22 bedrijven hebben zich afgelopen zaterdag van hun beste kant laten zien. Het was overweldigend te zien hoeveel werk door de deelnemers is verzet om het publiek kennis te laten maken met het werk van de deelnemer.

Startend vanuit de beide horecabedrijven Hofsteenge en Gerrie konden de bezoekers middels 2 routes de bedrijven langs. Schitterende tuinen onderhouden door Bleijinga, het moderne hotel De Lindenhof, de stand van Wiso bij installatiebedrijf Reinders, met overal een stroom van informatie.

Wat schuilt er achter galerie Atma of hoe ziet het informatiepakket van de Berenkuil er uit? Een pioenroos een snijbloem of een ware industrie; bij Hebels werd dit uit de doeken gedaan. Een rondleiding op de Iemenhoeve en een overvloed aan ambachten bij de Amerhoeve, waar klompenmaker, imker, beeldhouwer en sieradenmaker graag tekst en uitleg gaven.

Bouwbedrijf Enting had alles uit de kast gehaald met een grote kraan als publiekstrekker. Kapsalon Janny toonde trots de geheel vernieuwde inrichting en bij de Kamperfoelie smaakte de Japanse thee prima. Kralen rijgen bij Anne-belle en te kust en te keur cadeau-artikelen bij de Grollerdeel, waar naast het akkerbouwbedrijf Sijbring ook nog eens oude tractoren konden worden bezichtigd.

Schitterende stallen van Boreel en Sieling en hoefsmid Nico Daane druk aan het werk. Een blikje in de keuken van de Geitenboerderij en even lekker in de schaduw, aan het water bij de Kleine Moere. Eigenlijk te veel om in een dag allemaal goed te bezichtigen, maar perfect qua uitvoering.

De bezoekersaantallen, op dit moment niet precies bekend, vonden we aan de lage kant, maar diegenen die de bedrijven hebben bezocht, hebben een fantastische dag gehad en waren vol lof over het enthousiasme bij de deelnemende bedrijven. We zullen deze activiteit grondig evalueren en dan komt het zeker terug op de volgende Grolloo is Zo! over vijf jaar.

Het DB van "Grolloo is Zo!" bedankt de werkgroep Open Deuren en de deelnemende bedrijven!

FOTO'S OPEN DEUREN

Klik hier voor de foto's