Grolloo is Zo! editie 2010

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2010 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.


Grolloo is Zo! dorpsfeest
voor alle inwoners van Grolloo en omstreken

Inhoud:

 • Grolloo is Zo! dorpsfeest
 • Buurten en contactpersonen
 • Wat is Flower Power
 • Entree en Eten kaarten - VOORVERKOOP
 • Laatste informatie - 28 juni toegevoegd - decors, entree, tijden
 • Download het affiche of de brief aan de buurten!
 • Verslag Grolloo is Zo! dorpsfeest
 • Foto's Grolloo is Zo! dorpsfeest

Grolloo is Zo! dorpsfeest

Op de eerste zaterdag van juli rekenen we op mooi weer. Dan organiseren we, in het kader van GROLLOO IS ZO!, een groot dorpsfeest. Dit buitengebeuren is bedoeld voor alle inwoners van Grolloo, Papenvoort en Vredenheim en de entreekosten zullen minimaal zijn. Het ligt in de bedoeling om er een feest van te maken voor jong en oud. Onze organisaties willen op deze manier iets terugdoen voor de steun die wij al jaren van de inwoners ontvangen.
Van 18.00 uur tot 24.00 uur is er een groot (eet)festijn met tot 20:00 uur genieten van een gezamenlijke maaltijd.


Vanaf 20:00 uur speelt een twaalfmans orkest muziek voor alle leeftijdsgroepen. Deze band, Exclusive XL, met een gedreven drummer, stuwende bassist, vingervlugge toetsenist, geweldig solerende gitarist, fantastische zanger en superspontane zangeres, aangevuld met vijf geweldig enthousiaste muzikanten in de vorm van een super strakke 4 koppige blazerssectie en een gedreven percussionist, speelt muziek uit de jaren 70 en 80, maar ook hedendaags en een aardige hoeveelheid Nederlandstalig.


Thema
Het geheel wordt geplaatst in een sfeer van de Flower Power.

Locatie
Dit festijn wordt gehouden op de Hoofdstraat tussen CR Hofsteenge en CR Gerrie.

Kleding
Kleding die past in deze sfeer is natuurlijk erg leuk, maar hiervoor geldt geen enkele verplichting. Het moet immers voor iedereen feest zijn.

Decor
Iedere buurt wordt gevraagd een stukje decor te leveren waarmee het feest terrein aan de Hoofdstraat tussen beide café-restaurants wordt aangekleed. De buurten krijgen een beschrijving van de opzet, wat informatie over de Flower Power periode en een kleine financiële bijdrage. Hiermee hopen we dat elke buurt een decorstuk aanlevert. Het decorstuk blijft eigendom van de buurt.

Download hier de brief aan de buurten met het verzoek decorstukken te maken voor het grote feest!Catering
Onze beide horecaondernemers zullen gezamenlijk de catering verzorgen. Uiteraard willen zij wel graag van te voren een grove inschatting van het aantal verwachte bezoekers. We zullen contactpersonen in de buurten vragen een opgave te doen.

Contactpersonen
Voor het maken van de decorstukken en voor het aantal verwachte bezoekers roepen wij hulp in van contactpersonen in elke buurt.

De buurten en contactpersonen

Straat of buurt

contactpersoon

Amerweg/De Pol   Amerweg (midden) en Vredenheimseweg 1

Rikus Hingstman,   Bas Luinge en Harm Jansen

Schoonloërstraat   (in het dorp)

Erika Keur

Voorstreek/Middenstreek

Sandra de Goede

Zuiderstraat (oost   en west), Schoolstraat en Heetlagendijk

Rennie Oldejans

Hofakkers

Margriet Dilling

Hoofdstraat,   Rolderstraat + Meerkampsweg

Anita Dilling

Amerweg vanaf   Hofsteenge tot buiten het dorp en Elperweg

Inge Steenblik

Oostereind

Janny Hooiveld

Lienstukken

Aallien Thijms

Kruisboomlaan

Yvonne van der Zee

Schoonloërstraat   (buiten het dorp) / Sanering

Marchienus Enting

Vredenheim en   Vredenheimseweg en Rolderstraat (noord)

Familie Naber en   Familie Reinders

Papenvoort

Marga Rozema

 

 


Wat is Flower Power

Bron: nl.wikipedia.org

Flowerpower was in de jaren 60 een jeugdcultuur afkomstig uit Amerika. De term zou voor het eerst zijn gebruikt door de dichter Allen Ginsberg in 1965. Een eerste begin ontstond op de campus van de universiteit van Californië en speciaal in San Francisco waar de popgroep The Doors een eerste begin maakte. De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam.

De mensen die in de flowerpower subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes, rookten wiet, dronken thee en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld. De musical Hair geeft een goed beeld van de weerstand tegen de oorlog in Vietnam. Hippies vonden ook dat de mens in harmonie met de natuur moet leven. Het was een open manier van leven die niet altijd gewaardeerd werd door oudere generaties. In deze tijd beschouwden velen Amsterdam als een magisch centrum. Hasjiesj en wiet werden populair, hoewel het gebruik nog niet gedoogd werd. Er werd ook wel LSD gebruikt maar nog nauwelijks harddrugs en veel hippies waren niet gek op alcohol.

Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken.


 

Entree en Eten kaarten - voorverkoop

Voorverkoop kaarten Grolloo is Zo!-feest

LET OP! Het feest is alleen toegankelijk voor inwoners van Grolloo,Papenvoort en Vredenheim.

Café Restaurant Hofsteenge
- Vrijdagavond 25 juni 2010 van 19:00 tot 21:00 uur
- Zaterdagmorgen 26 juni 2010 van 10:00 tot 12:00 uur
De kosten in voorverkoop zijn als volgt:

 • Volwassenen:
  • entree en eten €12,00
  • alleen entree € 2,00
 • Kinderen (t/m de basisschool):
  • entree en eten € 6,00
  • alleen entree € 1,00

U krijgt hiervoor onbeperkt eten en een daverend feest met een fantastische band!

Goedkoper is onmogelijk! Allemaal meedoen dus!

Op de avond zelf betaalt u € 2,00 meer, dus kom naar de voorverkoop!


Laatste informatie - 28 juni toegevoegd - decors, entree, tijden

Zaterdagavond is het zover. Het Groot Grolloo is Zo! -dorpsfeest. Daarom hier de laatste informatie. Alles op een rij.

DECORS

 • Brengen tussen 11:00 en 12:00 uur
 • Bestuur bepaald van 12:00 tot 13:00 de locatie
 • Buurt plaats decor tussen 13:00 en 14:00 uur

ENTREE

 • 300 kaarten reeds in voorverkoop afgehaald
 • U kunt natuurlijk kaarten kopen bij de ingang. Hiervoor gelden de volgende tarieven:
  • entree en eten volwassenen € 14,00
  • entree en eten kinderen t/m basisschool € 8,00
  • entree volwassenen € 4,00
  • entree kinderen €3,00
  •  
 • (zoals eerder vermeld bent u € 2,00 p.p. duurder uit dan in de voorverkoop)

TIJDEN

 • Aanvang van het diner 18:00 uur (tot 20:00 uur)
 • Aanvang band XclusiveXL 20:00 uur
 • Het feest duurt tot 24:00 uur

WERKWIJZE

 • U levert uw kaart in bij de ingang (aangezien wij dit correct willen afhandelen, kan dit enige tijd vergen)
 • U krijgt een stempel op de hand indien u mee-eet
 • Op vertoon van deze stempel kunt u zoveel eten als u wilt
 • Het is een besloten feest en alleen toegankelijk voor inwoners van Grolloo, Papenvoort en Vredenheim
 • We maken er een groot feest van

Download het affiche!

Download hier de brief aan de buurten met het verzoek decorstukken te maken voor het grote feest!Verslag Grolloo is Zo! dorpsfeest

Super feest voor Groller buurten

Het succes van vijf jaar terug zou maar moeilijk te evenaren zijn. Menigeen herinnert zich nog de taferelen van Grolloo 1605. Het themafeest van afgelopen zaterdagavond overtrof echter de stoutste verwachtingen. Een 360 mensen deden zich vanaf zes uur tegoed aan een reusachtig buffet. De samenwerkende horecabedrijven Hofsteenge en Gerrie lieten zich van hun beste kant zien. De duim uit het logo van Grolloo is Zo! was regelmatig te zien.

Het thema van dit feest was Flower Power. De buurten hadden de vraag gekregen een decorstuk te maken om het feestterrein aan te kleden. Dat heeft de organisatie geweten. Enorme opstellingen moesten een plaatsje vinden. Natuurlijk de VW-bus, kraakpanden, het tijdperk van de LP, sleep-ins en vele varianten hierop, maakten direct al een gezellige indruk. Neem daarbij het feit dat het publiek zich in meerderheid had uitgedost in de mode van die tijd en het tafereel is kompleet.

Na een sketch van leden van toneelvereniging TOG, waarin de boodschap van Flower Power nog eens werd belicht, was het de beurt aan super-band XclusiveXL. Deze elfpersoons formatie zette de boel pas echt op zijn kop. Nu kun je bij een openlucht gebeuren misschien moeilijk spreken van het dak gaat er af, maar er is enorm gedanst, gehost, gesprongen en gezongen.

De organisatie is erg tevreden. Tijdens het ene buitje werd er gewoon doorgefeest. De ruim 450 aanwezige inwoners zullen nu weer vijf jaar moeten wachten op het volgende Grolloo is Zo!-feest. In ieder geval heeft men weer een feest om zich te herinneren.

Dank aan alle vrijwilligers, de buurten, de horeca, de band, de EHBO voor hun enorme inzet en Transportbedrijf Sipma voor de opleggers, welke een subliem podium vormden. Het was werkelijk fantastisch en zonder al deze hulp was het onmogelijk geweest dit te organiseren. DANK!Klik hier voor de foto's van Grolloo is Zo! dorpsfeest Foto's met dank aan Aly Weringa, Roelie Wigchering, Henk Enting, Froukje Bleeker, Bertus Reinders en .....volgt.