Grolloo is Zo! editie 2010

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2010 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.


Bevrijdingsdag Playbackshow

Inhoud:

  • 5 mei 2010 Play Back Show
  • Download het affiche!
  • Verslag Playbackshow
  • Foto's van de Playbackshow

5 mei 2010 Play Back Show

We gaan weer een prachtige show maken met en door de kinderen uit Grolloo en omstreken.

Aan iedereen en vooral aan alle kinderen van 6 t/m 14 jaar en woonachtig in de schoolkring Grolloo.

Op 5 mei organiseert de VvV - in het kader van Grolloo is Zo! - weer een playbackwedstrijd. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar mogen hieraan meedoen.
Uiteraard wordt je ingedeeld in een leeftijdgroep. Doe je met een groepje mee, dan telt de gemiddelde leeftijd.

Natuurlijk is iedereen vrij om hier naar te komen kijken en luisteren.

N.a.v. vragen hebben we binnen het bestuur gediscussieerd over de leeftijdsgrens. Voor alle duidelijk stellen wij dat we strikt de leeftijd aanhouden, welke de deelnemer heeft op de datum 5 mei 2010.

Download opgaveformulier 2010 playbackshowDownload het affiche!


Verslag Playbackshow

Grolloo, 5 mei 2010

Na de ingetogen bijeenkomst op 4 mei en de vrolijke bijeenkomst bij de Vredesboom op 5 mei was het de beurt aan de VvV om met een zevental artiestengroepen een show te presenteren aan kinderen, hun ouders of familieleden en andere belangstellenden.

De zaal was behoorlijk gevuld. Het decor stond gereed en oogste veel lof. De artiesten waren er klaar voor en zo ook de jury. Deze jury bestond uit de winnaar van de vorige playbackshow Niels Moek, een bijna vaste vrijwilliger van de VvV Rosanke van Beekum, lid van de commissie 4 en 5 mei Gert van der Zande, earobiclerares Gea Greving en last but not least Gert Jan Hietbrink.

Voor een hele mooie show zorgden onderstaande artiesten:

actnr.

groep of artiest en   nummer

deelnemer

 

1

Miley Cyrus

Marije Heiminge

11

Party in the USA

Sanne Kruit

10

 

Laura Keur

11

2

Kinderen voor   Kinderen

Esther Kippers

7

Liefdesverdriet

Birgit Kippers

8

 

Suuz Rozendaal

7

3

Eurythmics

Janke Dikland

8

Sweet dreams (are made of this)

Aniek Dikland

6

4

Kinderen voor   Kinderen

Susan Reinders

9

Ik ben zo normaal

Marjolein Kippers

10

5

The Blues Brothers

Joost Rozendaal

12

Soulman

Joep Rozendaal

10

6

Nick & Simon

Nienke Wobbes

7

De soldaat

Nienke Lensen

8

7

Jan Smit en Damaru

Leonie Heiminge

9

Mi Rowsu of Tuintje   in mijn hart

Marieke Wobbes

9

Het programma werd aan elkaar gepraat door Bertus Reinders.

Het publiek heeft genoten van de zeer verschillende optredens. De jury had het er maar wat moeilijk mee. Natuurlijk zat er wel verschil in de prestaties, maar om nu te bepalen welke echt als beste uit de bus moest komen, koste veel moeite.

Tussen de optredens door vroeg de showmaster de juryleden om hun mening, hetgeen soms hilarische antwoorden voortbracht.

De geluidsverzorging was in handen van Jos en Thijmen van de jeugdsoos. Samen met een rookmachine en wat lichteffecten zorgde dit mede voor het geslaagde feest.


Uiteindelijk kwam de jury terug - na een lange pauze - met de uitslag. Alle artiesten werden naar de buhne gehaald. Jury woordvoerder Gert van der Zande hield de spanning er nog even in door te vertellen dat twee groepen toch wel met kop en schouders boven de rest uitstaken, maar dat het uiteindelijke verschil toch maar 7 punten was en dit met een maximaal aantal van 120 te behalen punten. De rest van de deelnemers hebben ook een verzorgd optreden laten zien en een heel hard applaus hebben ze wel verdiend.

Daarna maakte Gert de uitslag bekend. De Eurythmics waren erg goed, maar de jury vond The Blues Brothers net ietsje beter. De laatsten gingen er dus met de beker vandoor, maar presentator Bertus had voor iedere deelnemers een medaille en kregen van Marja een oorkonde waarop vermeld staat dat ze hebben meegedaan aan de Playbackshow 2010 en dat kan lang niet iedereen zeggen!

The Blues Brothers mochten dus nog een keer optreden en onder luid applaus werd de middag door hen afgesloten.

De presentator, tevens voorzitter van Grolloo is Zo! en de organiserende vereniging, bedankte nog even alle medewerkers aan de activiteiten van 4 en 5 mei 2010. Er is veel werk verzet en dat was er ook aan af te zien.Klik hier voor de foto's van de Playbackshow op 5 mei 2010