Grolloo is Zo! editie 2010

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2010 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.


Keep them rolling

Inhoud:

  • 10 april Keep them rolling
  • Download het affiche!
  • Verslag Keep them rolling
  • Foto's van Keep them rolling


10 april Keep them rolling - (i.s.m. R.H.G.)                        

Grolloo en omgeving is op 12 april 1945 bevrijd. De vereniging "Keep them rolling" beheert vele legervoertuigen uit die tijd. Een enorme groep vrijwilligers begeleidt de stoet in het tenue van die periode. Deze groep speelt de slag om de brug tussen Westerbork en Elp na en zal zich daarna - op initiatief van het Rolder Historisch Gezelschap (R.H.G.) - in de richting van Rolde begeven. In Rolde kunnen de voertuigen worden bezichtigd en worden de manschappen van voedsel voorzien. De rit van Elp voert de colonne naar Schoonloo. Hier worden bloemen gelegd bij de grote steen. Grolloo zal ook worden aangedaan en ook hier legt de groep bloemen bij de Vredes- of Vrijheidsboom.

Op de basisschool zal aandacht worden besteed aan de Tweede Wereldoorlog. Hierbij kan deze activiteit worden gecombineerd met de aandacht die wij op 4 en 5 mei besteden aan het einde van deze oorlog.

Wij roepen de aanwonenden aan de route op om deze middag de Nationale driekleur uit te hangen. Vanuit Grolloo is Zo! delen we vlaggetjes uit aan de mensen die in het dorp langs de route staan.
De verwachting is dat de colonne tussen 15:30 en 16:30 uur door Grolloo komt. Het exacte tijdstip is moeilijk van te voren vast te stellen, dus houdt deze tijden ruim aan.


Download het affiche!


Verslag Keep them rolling

Grolloo 10 april 2010

65 jaar na de bevrijding rolden opnieuw legervoertuigen door Grolloo. Een spectaculaire stoet met velerlei verschillende voertuigen uit te periode van de Tweede Wereldoorlog, liefdevol onderhouden door een enthousiaste groep mensen die zich hebben verenigd in “Keep them rolling”. Op initiatief van het Rolder Historisch Gezelschap kwam de stoet na de slag bij Zuidveld via Schoonloo door Grolloo in de richting van Rolde.

In ons programmaboekje kon u lezen dat deze groep bloemen zou leggen bij de Vredesboom. Op de affiches en in het sportblad hadden we deze tekst reeds aangepast. Het programma was te vol, vandaar dat keuzes zijn gemaakt. Het bestuur van Grolloo is Zo! 2010 heeft daarom besloten zelf een boeket witte bloemen te leggen.

Emotionele momenten voor de ouderen onder ons en zeker indrukwekkende momenten voor alle aanwezigen.

Het bestuur van Grolloo is Zo! 2010 nodigt u graag uit voor de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei. Informatie vindt u in het programmaboekje, affiches, sportblad en internet.Klik hier voor de foto's van Keep them rolling