Grolloo is Zo! editie 2005

Zoals u wellicht begrepen hebt is het jaar 2005 een jaar waarin we in vele opzichten willen tonen dat Grolloo een vitaal dorp op het platteland is. Het betekent dat er een groot aantal activiteiten in de loop van dit jaar georganiseerd zullen worden. Een aantal ook voor buitenstaanders, maar een aantal juist voor onze eigen inwoners.In het jaar 2000 zijn we voorzichtig begonnen met een aantal activiteiten.


De organisatie is weer in handen van de Vereniging voor Volksvermaken en de Vereniging Dorpsbelangen Grolloo en Omstreken. Uit beide verenigingen, de ondernemers en voor de administratie is een dagelijks bestuur geformeerd. Het DB bestaat uit de volgende personen:

  • Henk Zeelenberg, (voorzitter van de VDGO), voorzitter van en woordvoerder namens de organisatie
  • Bertus Reinders, (voorzitter van de VvV en secretaris VDGO), vice-voorzitter van en woordvoerder namens de organisatie
  • Jan-Roelof Enting, (lid van bestuur van de OVR), vertegenwoordiger van de ondernemers van Grolloo e.o.
  • Rens van Velden, (vice-voorzitter en secretaris van de VvV, coördinator van de werkgroep Grolloo Totaal), coördinator werkgroepen
  • Roelie Matthezing, centrale administratie van de organisatie


U kunt bij het DB aankloppen voor vragen of opmerkingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

(Meer informatie? Klik op programma!)

lezing vitaal dorp

donderdag 14 april 2005

afgelast

4 mei vredesboom

woensdag 4 mei 2005

zie submenu

5 mei vredesboom

donderdag 5 mei 2005

Open Deuren

zaterdag 28 mei 2005

zie submenu

GiZ!1605

zaterdag 2 juli 2005

zie submenu

expositie

begin zaterdag 16 juli 2005

zie submenu

expositie

einde zaterdag 13 augustus 2005

goud voor oud

vrijdag 29 juli 2005

zie submenu

zomerfeest

zaterdag 30 juli 2005

 

zomerfeest

zondag 31 juli 2005

jeugdtoneel

zaterdag 10 september 2005

zie submenu

oriënteringsrit

zondag 18 september 2005

 

herfstwandeltochten

zondag 16 oktober 2005

 

politiek forum

donderdag 17 november 2005

zie submenu


Voor deze activiteiten zijn/worden werkgroepen samengesteld. Een deel is onderdeel van het jaarlijkse programma van de VvV.

Korte inhoud

Voor 4 en 5 mei wordt een speciaal programma samengesteld, waar u binnenkort meer van zult lezen. In elke geval is de playbackshow weer van de partij.

Bij "open deuren" moet u denken aan het bedrijfsleven, ateliers, etc.

Een bijzondere activiteit is "Grolloo is Zo! 1605". We gaan 400 jaar terug en nuttigen samen in een passend decor een stevige maaltijd. Ondertussen en nadien wordt u vermaakt door een keur aan artiesten.

De expositie zal plaatsvinden in het Markehuis en zo mogelijk in het dorp. Buiten de mogelijkheid voor de inwoners om hun kunnen te tonen, worden kunstenaars uit Drenthe uitgenodigd hun werk te exposeren.

"Goud voor oud" is de werktitel van een avond voor de rijpere jeugd. We komen met een show met conferences, sketches en zang.

Het zomerfeest is als vanouds van opzet.

Voor het jeugdtoneel zijn we op zoek naar spelers in de leeftijd van ongeveer 15 tot 25 jaar. De bedoeling is om deze groep te laten optreden voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Een oriënteringsrit hebben we als najaarsactiviteit van de VvV op het programma gezet op veelvuldig verzoek. Na de oliecrisis, begin jaren zeventig, niet meer in het programma opgenomen en nu met stip terug op de lijst.Tot slot

U ziet het, een ambitieus programma. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het stuk voor stuk leuke evenementen zullen worden. Hier en daar hebben wij uw hulp nodig. U zult de komende tijd dan ook veel van ons horen.