logo pkn

PROTESTANTSE GEMEENTE GROLLOO/SCHOONLOO


Zondag Anders Grolloo

Preek van de leek.

Wiebe Claus 14 mei 2017 NH Kerk Grolloo

WiebeClaus

 

De dilemma’s en emoties van een rechter!

Deze keer zal onze gast zijn; mr. Wiebe Claus. Hij is rechter bij de rechtbank van Assen, gespecialiseerd in het kinder- en jeugdrecht. Dhr. Wiebe Claus zal u een uur lang meenemen langs de dilemma’s en emoties die het ambt van rechter zijn met zich meebrengt. Het ambt van rechter zijn, de beslissingen en uitspraken die van een rechter gevraagd worden, zijn niet louter en alleen zakelijke en juridische uitspraken. Het doet ook iets met je als mens. Wiebe Claus zal zijn verhaal onderstrepen met zijn eigen muziekkeuze, die zal worden uitgevoerd door zijn eigen dochter.

Tijdens de bijeenkomst zal gecollecteerd worden voor Villapinedo. Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind. Een goed doel dat Wiebe Claus zelf heeft uitgekozen.

Foto's zijn te zien in het fotoalbum. Klik hier!

Foto's op origineel formaat zijn op te vragen via de webmaster. Gebruik het contactformulier en vermeldt het nummer van de foto.

 

Dochter Marrit werd begeleid door Bert op gitaar. Zij verzorgden de muzikale intermezzo's.