logo pkn

PROTESTANTSE GEMEENTE GROLLOO/SCHOONLOO

Zondag Anders Grolloo

Preek van de leek.

Gospel goes to Church

zondag 1 december 2019

De band Moorland speelt Americana, een beetje blues, een beetje country. Kortom verschillende stijlen. In het Engels, maar ook wel in de moerstaal. Hoewel zij geen religieuze achtergrond hebben verzorgde zij in 2017 op stille zaterdag in de kerk in Havelte een programma met gospel muziek over hoop, liefde, muziek en ontbering. Naar aanleiding daarvan werden zij in meer kerken gevraagd om te komen optreden met dit programma. Dat was zo’n groot succes, dat zij besloten om ook in 2019 deze tour langs verschillende kerken voort te zetten.

20191201 gospel

Moorland speelt (akoestische) Americana, een beetje blues, een vleugje folk, een snufje country met een jazzy twist. Zij speelt covers met smoel en eigen werk, veelal in het Engels maar soms ook in haar moerstaal.

Moorland neemt je mee op reis met de Eastbound Train. Reisdoel Amerika. We maken een tussenstop in Londen en zetten koers richting Montana met de Westenwind in ons rug en de Cajun Moon aan de hemel. Moorland vertelt haar eigen verhalen, maar ook verhalen van anderen, over verloren liefdes, een schimmige carwash, winnen, verliezen en zomerse dagen die uiteindelijk overgaan in de herfst.

Moorland is:

  • Ria Pronk, zang
  • Haye de Jong, gitaar
  • Laurens van Venrooij, contrabas

Hoewel Moorland geen religieuze achtergrond heeft, verzorgde zij in 2017 en 2019 een muzikaal programma op Stille Zaterdag in de kerk van Havelte; een programma over ontbering, hoop, liefde en muziek.

Naar aanleiding van deze optredens volgden meer kerken (cultuurpodia), die ons uitnodigden om te komen spelen. In de agenda vind je deze optredens onder de naam Gospel Goes To Church.

Meer info over Moorland? Klik hier!

Klik hier voor foto's van dit optreden.