logozang

Geslaagd voorjaarsconcert van zangvereniging ‘Vriendenkring’


In een sfeervolle en redelijk goed gevulde kerk van Grolloo gaf zangvereniging ‘Vriendenkring’ op zondag 24 april haar aangekondigde voorjaarsconcert.

De muziekwerken uit het thema ‘Muziek van alle tijden’ was voor velen uit het publiek ‘een feest van herkenning’ en zorgde bij menigeen een glimlach op het gezicht. Voor de pauze werden Klassieke en Nederlandse muziekstukken gezongen. Ook drie liederen uit de Renaissancetijd werden ten gehore gebracht. Na de pauze werden oorlogsliederen, negrospirituals en liedjes uit de 20e eeuw, zoals ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton, gezongen. Het lied ‘In het Dörp’, door onze vroegere plaatsgenote Martijje Lubbers geschreven en gecomponeerd, liet horen hoe de sfeer in een Drents dorp als Grolloo is. Martijje, die zelf aanwezig was, vond dat we haar lied goed ten gehore hadden gebracht.

‘Vriendenkring’ had muziekensemble ‘Sasson’ uitgenodigd om het concert een instrumentaal tintje te geven en ook omdat het repertoire van dit gezelschap prima paste bij het gekozen thema. Antar Hoezen en de zijnen lieten dat dan met hun klanken duidelijk horen.

Onze zangvereniging kan terugzien op een geslaagd concert en zoals een bezoekster na afloop zei: ‘Wat een verrassend mooi concert was dit. Voordat ik het wist, was het al vijf uur in de middag!’
Een beter compliment kan men niet krijgen.

20160424 voorjaarsconcert kerk

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.