12 april 2023 Presentaties in de kerk

 

Inloop vanaf 19:30 uur
We beginnen om 20:00 uur
Muzikale omlijsting door
zangvereniging Vriendenkring en Andries Middelbos op accordeon

12 april 1945 Bevrijding van Grolloo e.o.

In het jaar 2020 zouden we de bevrijding groots vieren. In plaats van bevrijd, waren we opgesloten vanwege Corona. Evenementen werden afgelast en dus ook de boekpresentatie van het boek over Harmannus van Tellingen, de smidsknecht uit Schoonoord. Hij werkte totdat hij werd gearresteerd bij smederij Reinders in Grolloo. Het boek hebben we in 2020 kunnen overhandigen aan de dochter van Harmannus en een kleindochter. De presentatie lag nog op de plank.

Op 12 april 2023 willen we in de kerk alsnog aandacht besteden aan het verhaal over het tot stand komen van het boek. 

Liberation Route Europe via Grolloo

We hebben nu bijna een jaar meegewerkt aan een Groller deel van de Liberation Route Europe. We hebben kans gezien de route een bocht te laten maken vanaf Kamp Westerbork via Grolloo naar Ekehaar-Assen. Tijdens dit stuk van de route wordt de wandelaar of fietser veel verteld over de bevrijding. Dit aan de hand van de verhalen van (oud-)Groller en mensen die hier in de oorlog zijn opgevangen. In een korte presentatie nemen we u mee langs de route, vertellen we u iets over de verhalen die ten grondslag liggen aan het welslagen van het verzoek tot opname van ons stukje in deze Europese route.

Plaquette Vredesboom

De Vredesboom is in de zomer van 2022 toegevoegd aan de lijst Nationale Oorlogsmonumenten van de Stichting 4 en 5 mei. Basisschool De Drift zal dit monument adopteren. Om iets meer te vertellen over de boom en enkele gebeurtenissen rond de bevrijding, zullen we een plaquette gaan plaatsen. Tevens wordt een bordje met QR-codes geplaatst met verwijzing naar andere talen en naar de website oldgrol.nl.
Wij hopen de plaquette op 12 april te kunnen presenteren.

Namens 4 mei comité Grolloo
Bertus Reinders – 0623074661 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.