Silent lights VvV 17&18 -12

 

20211217 silent lights

20211217 lichtjesroute

 

20211031 puzzeltochtVVV

20211105Habitat

20211107Crescendo

20211107Crescendo2

Streektaol in de buurtsuper van Grol

logo lekkermakkelijk zwart

Ie weet ’t vast nog wel van veurig jaor. Zeuven weken lang hew met mekaor een wedstried speult wel of de mieste keren een Drentse zin zo goed meugelijk in het Nederlands kun vertaolen.

Tegen mij kuj Drents praotenZeuven weken achtermekaor wordt der in de winkel een zin of een paor zinnen in het Drents ophangen. De bedoeling is dat klanten de juuste Nederlandse vertaoling op een papiertie schrieft en bij de kassa inlevert. Van belang is dus um dat wat in de streektaol schreven is, zo goed meuglijk in populair Nederlands te vertaolen. De oetkomsten zult verschillend wezen, maor die wordt vergeleken met de vertaoling die van te veuren in een kevort stopt is. En we spreekt met mekaor of dat de tekst in die kevot het bedoelde antwoord is. Nao elke week maok we een winnaor bekend en nao zeuven weken een totaolwinnaor.

LekkerMakkelijk kan op dizze wieze van aandacht vraogen veur oeze Drentse taol, maor ze geeft veural geheur an de vraog um dit spelligie nog iens te doen. Der bint weer nuvere priezies te winnen.

De start is op woensdag 24 november 2021 en vanof dan elke week op de woensdagmörgen een neie tekst.

Wij hoopt daj allemaol met andoet.

Eindoetslag van dizze editie

Grolloo – De ofgelopen zeuven weken heb ze in de buurtsuper Lekker Makkelijk in Grol weer Drentse zinnen – of eigenlieks körte verhaolties vertaold in het Nederlands.
Het was eerst agil niet de bedoeling um weer an de gang te gaon, maor mensen hadden der wel zin an. Kuw weer iens wat doen, want ’t is aans ok maor niks in dizze tied.

totaol prieswinnaor JannieZeuven weken betiekent zeuven winnaors en oeteindelijk mot der iene wezen die der met de totaolpries vandeur giet. Het hef allemaol even langer duurt dan de bedoeling was. Een gelieke eindstand en dus alles nog maor iens weer naokeken. Der veranderde niks en dat is maor goed ok. En dan, dan kuj weer gaon loten, maor we hebt toen keken wel van de beide het miest constant was. Veur diegiene die een beetie wiskundig anlegt is, dit nuumt ze de standaord diviaotie, maor dat vergeet maor gauw weer. Diegiene met het kleinste verschil wordt dan de winnaor. Het gung um Margriet en Janny, allebei met 45 punten, maor Margriet had een verschil van 1,62 en Janny 0,98. Janny mug dus de eerste pries in ontvangst gaon nemen. Janny, felisteerd!

Het was een hiele toer um neie zinnen te bedenken, maor nog veul lastiger um de antwoorden nao te kieken. Der weur vergeleken met een van te veuren vastgelegde zin en elk woord dat aans was kostte je een punt. Niet ellenig de vertaoling mus goed wezen, ie mussen ok een beetie geluk hebben. Ach, elke en ien döt met en de Olympische gedachte is van belang.

Zeuven keer een leuk pakket, anbeuden deur de eigenaoren van de buurtsuper René en Mariska. En veur de hoofdpries ok nog iens een aordigheid, waorbij ok een bon zit um nog iens met te doen an een Drenthe-cursus die we graog nog iens wult organiseren. Laot we maor hopen dat dat gauw weer kan.

De organisaotie van dit alles was weer in handen van Bertus Reinders. En hij gef an bliede te wezen dat het er veur dit seizoen opzit. De verkiezings komt der an, des hij hef now wel andere dingen an de kop. En of hij ’t volgend seizoen weer döt? Dat moej em dan maor ies vraogen.

 

Oetslag van de leste week

Het is beurt. Het zit der op. En ik ben daor wis en warachtig bliede met. De top vief bint allemaol vrouwluu en die geeft mekaor niet veul. Veer van de eerste vief zaten veurig jaor ok bij de eerste vief. Het is dat der een paor een week mist hebt, want aans had der lichtkaans niet meer as een paor punten verschil in zeten.

7. De leste zin van dizze ronde. Daor bin ie vast slim wies met. Aans ik wel. Wat een geprakkezeer en aal week opnei. Afijn, ’t is goed veur de harsens zuw maor zeggen. Ik hoop daj je vernuverd hebt. As wij ’t nog iens op touw zetten moet, moej ’t maor angeven.

7. De laatste zin van deze ronde. Daar ben je vast erg blij om. Anders ik wel. Wat een gepieker en elke week weer. Afijn, het is goed voor de hersenen zullen we maar zeggen. Ik hoop dat je je vermaakt hebt. Als we het nog een keer moeten organiseren, moet je het maar aangeven.

 

7 prieswinnaor RennieHeel bliede is niet erg bliede. Geprakkiseer, gedenk, getob of nadenken is aans as gepieker. Hersens is niet goed. En aj je vernuverd, dan hej plezier, maor wij hadden vermaakt bedoeld. Het gung dus weer um de punten en de komma’s.

De pries van dizze week giet nao loting naor Rennie Oldejans. Rennie hef een paor keer mist, maor het gemiddelde duud der op dat ze aans best wel iens an kop had kunnen gaon in de competitie.

Beste mensen, dit waren de zinnen van dizze ronde. Zeuven zinnen of eigenlieks körte verhaolties, die stuk veur stuk goed vertaold bint. Praot Drents! Het is van belang daj goed Nederlands kunt praoten, maor wat is het fijn daw in oeze eigen umgeving oeze streektaol gebruken kunt. Gewoon doen!

 

Oetslag van de zesde week

Ik geleuf dat sommige strieders de biel der bij neergooit hebt. Ik mis ze teminnen bij de ingeleverde brievies. Met nog ien week te gaon, lek alles der op dat we een spannende leste week kriegt. ’t Zal mij beneien.

6. Glukkig neijaor! De tied weer hiel deurkommen? En, hej al weer bosschuppen neudig? Want elk en ien kun ankommen vanzölf. En aj ze dan stief wat veurzet hebt, dan bint ze ok wel ankommen denk ik. Nou ja, dat is in dizze tied ok bijkaans niet aans.

6. Gelukkig nieuwjaar! De tijd weer doorgekomen? En, heb je al weer boodschappen nodig? Want iedereen kan langskomen natuurlijk. En als je ze dan flink wat voorgezet hebt, dan zijn ze ook wel aangekomen denk ik. Nou ja, dat kan in deze tijd ook haast niet anders.

6 prieswinnaor LeanneBen je bosschuppen neudig of heb je bosschuppen neudig?
Iene stief wat veurzetten, kan heel wat, zeker genoeg, heel veel, maor niet in ieder geval wezen. Wij hadden graog flink wat wullen zien.
Bijkaans weur nogal iens vergeten te vertaolen en zeker niet is niet goed. Wij hadden haast bedoeld en dan zit bijna daor dicht bij.

De pries van dizze week is wunnen deur Leanne Reinders-van Klinken. De anholder wint, dat bliekt maor weer. Gewoon preberen mensen! Het is maor een spelligie, maor de weekpries is toch mooi metnummen.

Nog ien week. De eindstreep is in zicht. Tussen de eerste veer dielnimmers zit maor 6 punten verschil. Alles is nog meugelijk.

tussenstand

Oetslag van de viefde week

Ik maok het je veul te makkelijk. LekkerMakkelijk kuj haost zeggen, maor het levert wel op daj bij ’t naokieken echt op je strepen moet gaon staon. Der kan der maor ien de beste wezen. Ien die, naost dat die de tekst goed begrepen hef, ok ’t geluk hef daj de juuste woorden kiest.

5. Hej al rollegies en knieperties op bossum staon? De arften al in de wiek? Old en nei komt er an en now der gien vuurwark is, moej aans knallen. Een pot snert waor ie de lepel recht op in zetten kunt, wul dan wel iens helpen.

5. Heb je al rolletjes en knijpertjes op de schoorsteenmantel staan? De doperwten al in de week? Oud en nieuw komen er aan en nu er geen vuurwerk is, moet je op een andere manier knallen. Een pan snert waar je de lepel rechtop kunt inzetten, wil dan wel eens helpen.

5 prieswinnaor EldinaDer wordt – gelukkig maor – nogal iens een woord vergeten. Dat helpt, want dat kost je drekt een punt. En wees now eerlijk, bossum en bosschuppen liekt wel wat op mekaor en dus kun bossum wel boodschappenlijst wezen toch? En volk, echt heur, as wij knieperties zegt, dan is dat in het Nederlands niet kniepertjes. Wij Drenten, wij kört de boel wat of, dat klopt wel, maor een vraogtieken in het Drents wordt ok gewoon een vraogtieken in het Nederlands en dus moej die ok opschrieven.

Ik kan wel zien daj stinkend je best doet. Ie maggelt der wat an of. Smangs kan ik amper iets maoken van die hiërogliefen. Maor ik bin der oetkommen en de winnaor van week vief hef al een keer eerder op het podium staon. Eldina kwam met een punt verschil as beste oet de stried. Filisteerd wicht!

Nummer 6 hew der an toevoegt. Aans ziej allent maor dames en der bint toch wis en warachtig ok wel kerels die bosschuppen doet.

Oetslag van de veerde week

Niet zoveul dielnaome dizze week. Nou, dat is makkelijk naokieken, weur der zegt. Niks is minder waor, want het giet der um heer in de top. Niet dat ie dat metkriegt, maor hier op het kantoor van de wedstriedleiding heb wij wel in de gaoten dat der weer een aantal veur de hoofdpries gaot.

De ingeleverde vertaolingen waren eigelieks allemaol goed. Het giet der dan um welk synoniem ie waor gebruukt en of dat overienkomt met de vastgestelde zin. ’t Verschil zat dizze week meer in een paor letters dan in woorden. Of ie moet een hiele zin vergeten hebben vanzölf en dat komt ok veur.

4. Veurige week waren de appelsien in de anbieding. Heb een putie kocht. Der zat een slimme tussen. Kan gebeuren vanzölf, maor ik kreeg vortdaolijk een neie. En as neiweek de slaot ofpriest is, duur ik dat wel an te schaffen.

4. Vorige week waren de sinaasappels in de aanbieding. Ik heb een zakje gekocht. Er zat een slechte tussen. Kan gebeuren natuurlijk, maar ik kreeg direct een nieuwe. En als volgende week de sla afgeprijsd is, durf ik dat wel te kopen.

4 prieswinnaor Margriet

Goed dan, as argens een slimme tussen zit, is dat een slechte. En ja, een rotte is ook slecht, maor een slimme kan ok een kleintie wezen. En neiweek is de volgende week, ok de aanstaande, maar dat stun dan weer niet in de vastgestelde vertaoling. Aj dan zegt daj ok een beetie geluk moet hebben, dan hej hielemaol geliek. Margriet had dizze keer net iets meer mazzel.

Margriet Dilling en Roely Sijbring gaot an kop, maor met nog drei week te gaon is der nog van alles meugelijk. En vergeet niet dat de weekpriezen ok harstikke mooi bint. Een schier pakket an bosschuppen is nooit weg.

 

 

Oetslag van de daarde week

Slim lastig was ’t ok dizze keer niet. En toch, aj scharp kiekt, dan bint der toch dingen die as ie kunt opmarken en dat hew dan ok maor daon. Een paor anwiezings kan ik je wel geven.

3. Now Sunterklaos weer vot is, komt de lange aovends weer an. Ik haol mij eerdaogs wat hiete euliebollen op. As ik dan tegen tweiduuster hen de winkel gao, hek ze mooi tegen ’t aovendeten op taofel.

3. Nu Sinterklaas weer vertrokken is, komen de lange avonden weer aan. Ik haal binnenkort wat hete oliebollen op. Als ik dan tegen schemertijd naar de winkel ga, heb ik ze mooi tegen het avondeten op tafel.

3-prieswinnaor_Jan.jpgHierunder een saomenvatting in ien zin met de belangriekste verschillen:

Nu Sinterklaas weer weg is, komen de lange avonden er weer aan. Ik haal mij de komende tijd (één dezer dagen) een paar warme oliebollen op. Als ik dan tegen het duister (schemering, schemer, schemerdonker, aan het eind van de middag) naar de winkel ga, heb ik ze mooi met het avondeten (tegen of rond etenstijd) op tafel.

Elk en ien had ’t woord vertrokken niet gebruukt en dat meuk dus gien verschil. Binnenkort is vaok bruukt, maor ok de gegeven woorden kwamen veur. Een paar is twee. En ’t verschil tussen warme en hete oliebollen vuul je wel wanneer ie ze anpakt. Een mooi woord hé, tweiduuster en hiel biezunder wat der dan as vertaolings binnenkomt. Met, rond of tegen etenstijd, jao, ik weet niet hoe of ’t bij je giet, maor wij eet drei maol daogs en dus mus het avondeten wezen.
Zunde is het aj woorden teveul schrieft of vergeten bint. Of aj winkel bedoeld, maor daj winter opschrieft. Dan zit ie argens aans an te prakkezeren denk ik.

Tot now toe zit wij op 20 dielnimmers. 4 Hebt de ok 4 x met andaon, maor daor zit maor 2 punten verschil in. En der is niet iene van die al een keer wunnen hef dit jaor. Volgende week komt de eerste tussenstand.

Oh jao, Jan Blaauw, van harte filisteerd! Het is je lukt um zo dicht meukelijk tegen de bedoelde zin te zitten. 

Oetslag van de tweede week

2-prieswinnaor_Eldina.jpgDe zin van de tweede week was arg makkelijk en ik moet eerlijk zeggen, der was gienien die het eingelieks fout had. Aj now allemaol een tien kriegt, dan kow der ok niet oet. Dus maor weer letterlijk vergelieken met de vastgelegde zin. Ok dan mus ik een pienekeutel wezen.

Elke ofwieking van de bedoelde tekst hek een punt oftrökken, want aans kwam ik der nog niet oet. En dan nog bint der drei die maor lotties mussen trekken. Nou ja, bedankt daj metdaon hebt. Wij hold de Olympische gedachte der maor op nao, liekt mij. De pries van dizze week, weer een mooi pakket an bruukbaore spullen, giet naor Eldina Everts-Hoven. Eldina, filisteerd!


Kös hadden wij een feesie en mussen wij hiel wat bosschuppen hebben. Ik mus maor ies argens aans gaon kieken. Now, dat hek weten. Kun de auto niet kwiet en was niks goedkoper oet. Ik mag dan een griepstuver wezen, maor blief mooi in Grol.

 

Pas geleden hadden we een feestje en moesten we heel wat boodschappen hebben. Ik moest maar eens ergens anders gaan kijken. Nou, dat heb ik geweten. Ik kon de auto niet kwijt en was niks goedkoper uit. Ik mag dan een gierigaard zijn, maar blijf mooi in Grolloo.

Een liest met verklaoring van woorden huuf ik dus niet te geven. De dielnimmers kunt zölf wel een beetie naogaon waor aj verschillen hadden.

Der was der iene bij die as een hiele zin vergeten was. Kiek, da’s Lekker Makkelijk. En as wij in het Drents Grol zegt, dan is dat in het Nederlands nog aait Grolloo. Maor ik bin der wies met aj in de vertaoling dan ok Grol schrieft heur....

Oetslag van de eerste week

Vrogger duurde ik in mien daogse striepsiekoren boks niet zo hen de dörpswinkel. Bij toeren gung ik dan wel achterum. Zukswat kan in een dörp aait nog.

 

Vroeger durfde ik in mijn corduroy werkbroek niet zo naar de dorpswinkel te gaan. Soms ging ik dan wel achterom. Zoiets kan in een dorp nog steeds.

1 prieswinnaor Tjitske

Het was Tjitske Hiemstra die der ’t dichtste bij zat. Filisteerd Tjitske!

 

Tja beste dielnimmers, het was lastig naokieken. Um die reden hew de zin – zo as wij die bedacht hadden – van te veuren vertaold en in een kevort daon.


Striepsiekoren – Corduroy
En naotuurlijk bint daor veul andere woorden veur te bedenken, maor je moet een beetie geluk hebben. Ribkoord; ribcord ; streepjes; manchester; ribfluwelen en corduro (die leste hek maor goed rekend).

Daogse boks – Werkbroek
Populair Nederlands en dus hadden we de – daagse; dagelijkse; alledaagse; oude – broek, maar gewoon een werkbroek genoemd.

En een dörpswinkel is een dorpswinkel. Als ie aait ziet, moej altijd of nog steeds gebruken. Altijd is trouwens niet fout gerekend.

Naost een goede vertaoling gung het der dus ok um, um zo dicht meugelijk bij de vertaling te zitten die as wij bedacht hadden.

We warkt met halve en hiele strafpunten. Kom je dan op een 8,5, dan wordt dat ofrond naor een 9. De winnaor van dizze week had feitelijk maor een half puntje meer dan veer andere dielnimmers.

 

Grolloo.com wenst u een voorspoeding 2022!

gelukkig nieuwjaar

De Groller Bok

Grolloo Actief 31-01

 

Op maandag 31 januari is er weer een Grolloo Actief middag.

Deze keer in samenwerking met Old Grol. Van 14 uur tot 16 uur neemt Bertus Reinders ons mee in de geschiedenis van Grolloo, maar dan anders. Er zijn namelijk heel veel foto’s en verhalen, maar niet altijd is bekend wie er op de foto’s staan of waar een huis stond, of hoe het zat met... Het zou daarom fijn zijn als je mee wilt denken! Je hoeft helemaal niet je hele leven in Grolloo te hebben gewoond om toch bij te kunnen dragen.

Of misschien vind je het ook gewoon leuk om de verhalen te horen, de foto’s te zien en elkaar te ontmoeten.

Allemaal hartelijk welkom. De koffie en thee moet u zelf betalen, maar als dank voor uw bijdrage zorgen wij voor iets er bij.

Maandag 31 januari om 14 uur in het Markehuis (tenzij de maatregelen weer strenger worden natuurlijk).

Mocht vervoer lastig zijn, laat het dan even weten. (Siny 06 3611015)

PS. De bibliotheek is dan ook open, een mooie gelegenheid om eens te kijken of Roely en Mimi ook iets voor jou op de plank hebben staan.

PS. 2. Het is misschien ook een moment voor hen die het aangaat om te overleggen over weer starten met activiteiten zoals koersbal en kaarten. Doe je daar nog niet aan mee, maar zou je dat wel willen? Je kunt je dan ook aanmelden!

Algemene Ledenvergadering VDGO 08-03

 

20220308 ALV VDGO

NL-Doet VDGO 12-03

 

20220312 NLDoet VDGO

Crescendo Voorjaarsconcert 26-03

 

20220326Crescendo Italia

Eigenwies Voorjaarsconcert 26-03

 

Zaterdagmiddag 14:30 uur 

Concert Eigenwies, Getikt en de blokfluiters

logo Eigenwies

 

Jaarvergadering Boermarke 03-03

 

20220303Boermarke

 

 

Herdenking 4 mei

 

4en5meiIn Grolloo staan we sinds het jaar 2000 op 4 mei stil bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van andere oorlogshandelingen nadien. De opzet was om de 5 jaar samen te komen. In 2020 liep dit vanwege Corona allemaal anders. In 2021 hebben we wederom in een hele kleine samenstelling bloemen gelegd bij de Vredesboom.

Het comité 4 mei, werkend onder de vleugels van de Vereniging voor Volksvermaken, heeft na overleg met meerdere betrokkenen besloten jaarlijks stil te staan bij de herdenking. Dit naar aanleiding van vele verzoeken hiertoe.

Dit jaar ziet het programma er als volgt uit:

Stille tocht

De Stille tocht zal starten op de Meerkampsweg. We verzamelen daar vanaf 19:00 uur en de tocht zal vooraf gegaan worden door trommelslagers. We willen om 19.15 uur gaan lopen.

Programma bij de Vredesboom tot 20:00 uur

Bij de boom zal de voorzitter van het comité kort het programma toelichten. Enkele sprekers zullen het woord richten tot de aanwezigen. Zangvereniging Vriendenkring en Muziekvereniging Crescendo verlenen hun medewerking. Basisschoolkinderen van De Drift zullen gedichten voordragen en een nummer meezingen met Vriendenkring.

2 minuten stilte

De twee minuten worden aangekondigd door het Taptoe signaal, geblazen door iemand van Crescendo. Na de twee minuten zetten Crescendo en Vriendenkring het eerste couplet van het Wilhelmus in.

Bloemlegging

Er zullen bloemen worden gelegd namens de gemeente Aa en Hunze, verenigingen uit het dorp, de kinderen en overige aanwezigen.

Koffie; thee; fris na afloop

De bloemlegging is het einde van het officiële programma. Het 4 mei comité heeft in navolging van andere organisaties in onze gemeente besloten de aanwezigen na afloop een kopje koffie of thee aan te bieden. Voor de kinderen zal er limonade zijn. Bij redelijk weer zal dit ter plaatse zijn.

 

Mochten er laatste ontwikkelingen zijn, dan zal informatie te vinden zijn op de volgende websites:
www.volksvermakengrolloo.nl
www.grolloo.com

Volksvermaken/Crescendo zal tevens gebruikmaken van de social media-kanalen Facebook en Instagram.

 Verslag herdenking 4 mei

 

Verslag van een indrukwekkende en betrokken herdenking

De herdenking in Grolloo begon met een Stille tocht. Eigenlijk begint het al veel eerder natuurlijk. Toen vorig jaar, na weer een keer uitstel, werd besloten elk jaar stil te staan bij 4 mei, wist je dat je tijdig met de voorbereidingen moet beginnen.

Na wat mail-contact zijn we begin april als comité gestart. Muziek- en zangvereniging, de school en de kerk, naast de vaste leden, maken de eerste afspraken. Crescendo en Vriendenkring starten met de repetities. Op school wordt een verhaal verteld met een aardappel als onderwerp, te vinden op www.oldgrol.nl. Vriendenkring gaat samen met schoolkinderen een lied zingen. Crescendo gaat op zoek naar de hoes voor de omfloerste trom.

Op 3 mei worden alle tijden nog eens nauwkeurig doorgenomen. Toespraken zijn geschreven en geklokt. Een schema en een klok moeten zorgen voor een programma dat zo moet lopen dat we met een minuut speling, op 20:00 uur uitkomen.

En dan is het 4 mei. De vlag hangt inmiddels half stok. De bloemen staan gereed om uitgereikt te worden. De Stille Tocht begint. Het tromgeroffel komt dichterbij. Frank moest er 10 minuten over doen en doet dat ook. De aanwezigen zorgen, samen met muziek en zang, dan de kring rond de Vredesboom voltooit wordt. Al met al ruim 200 mensen.

gtbNa het welkomstwoord is het aan Crescendo om het muzikale deel te starten. De heer Gerhard ter Beek, voorganger van de Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo vertelt de aanwezigen over het herdenken na de Coronaperiode en met de huidige oorlog in Europa.

gedichtHij vraagt Kay Zwiers een gedicht voor te lezen en daarna doen Jessie Bardie en Tessa Schamper dit met hun gedicht.

zangVriendenkring gaat vervolgens, samen met kinderen van De Drift en drie uit Rolde, het lied "Der giet gien dag veurbij" zingen. Heel mooi dat leerlingen op deze wijze worden betrokken bij deze herdenking.

brBertus Reinders zal, als vertegenwoordiger namens de gemeente Aa en Hunze, een toespraak houden waarin ook wordt ingegaan op de opvang van Oekraïners in onze gemeente. Bij mensen thuis en op de opvanglocatie te Papenvoort. Een woord van dank is er voor de vele steun vanuit de bevolking.

taptoemuziekNa nog eens zang en muziek is het even wachten op 20:00 uur. Maar dan blaast Aniek Dikland het Taptoe signaal en is het stil. En het was stil. Misschien is het bij onze herdenkingen nog niet zo stil geweest. Er is ook genoeg om aan te denken.
Het Wilhelmus wordt ingezet door Crescendo en Vriendenkring en wordt door velen meegezongen.

Dan is het tijd bloemen te leggen. Het 4 mei comité legt samen met de Vereniging voor Volksvermaken het eerste bloemstuk namens het dorp en omstreken. Namens de gemeente Aa en Hunze wordt een bloemstuk gelegd en ver volgens door Welzijn Ouderen. Dan is het de beurt aan de kinderen die hebben meegewerkt aan het programma en daarna aan alle andere aanwezigen.

vriendenkring

Crescendo en Vriendenkring brengen nog enkele nummers ten gehore.

Nieuw in dit programma is dat achteraf een kopje koffie, thee of ranja kan worden gedronken. Dit viel goed in de smaak en we zullen dit zeker herhalen. Ina en Janita, bedankt voor deze service!

koffieAl met al een indrukwekkende avond. Gelukkig met prima weersomstandigheden en veel belangstelling.

Zoals in 2021 is besloten willen we jaarlijks op 4 mei gaan herdenken. Veel mensen zijn door hun vereniging, hun werk of persoonlijk betrokken bij de organisatie. We hebben gemerkt dat iedereen zich betrokken voelde.

vredeBij het opruimen vroeg onze vlaggenist Henk Meems of het niet goed zou zijn een Vredesvlag in de dorpsvlaggenmast te hangen. We hebben direct een grote vlag besteld en wanneer u nu langs de Vredesboom gaat, ziet u ook de Vredesvlag. Nu maar hopen dat het snel Vrede wordt!

Voor alle foto’s verwijzen wij u graag naar de volgende link:
https://myalbum.com/album/ZR9dRQKq6Lze
Met dank aan Leanne en Janniek

Het comité wil iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan het welslagen van deze herdenking. Zonder stroom, stoelen, koffie, dranghekken, bloemen, vervoer en de uren repetities was dit niet gelukt. Bedankt!

4en5mei

Het 4 mei comité 2022:
Op persoonlijke titel (dagelijks bestuur): Henk Meems; Henk Zeelenberg; Bertus Reinders
Namens Crescendo: Judith Bakker
Namens Vriendenkring: Riek Lubbers
Namens de Protestantse Gemeente: Gerhard ter Beek
Namens de Vereniging voor Volksvermaken: Frank Andriessen
Namens OBS De Drift: Jorien Burggraaf
Tijdens zijn afwezigheid werd Gerhard vervangen door Walter Regeer.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze herdenking, dan mag u contact opnemen met onderstaand adres:

4 mei comité
p/a Bertus Reinders
Hofakkers 24, 9444 XB
Grolloo
0623074661
Mail betreffende 4mei comité graag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Musical groep 7&8 De Drift

20220712musical

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.