Streektaol in de buurtsuper van Grol

logo lekkermakkelijk zwart

Ie weet ’t vast nog wel van veurig jaor. Zeuven weken lang hew met mekaor een wedstried speult wel of de mieste keren een Drentse zin zo goed meugelijk in het Nederlands kun vertaolen.

Tegen mij kuj Drents praotenZeuven weken achtermekaor wordt der in de winkel een zin of een paor zinnen in het Drents ophangen. De bedoeling is dat klanten de juuste Nederlandse vertaoling op een papiertie schrieft en bij de kassa inlevert. Van belang is dus um dat wat in de streektaol schreven is, zo goed meuglijk in populair Nederlands te vertaolen. De oetkomsten zult verschillend wezen, maor die wordt vergeleken met de vertaoling die van te veuren in een kevort stopt is. En we spreekt met mekaor of dat de tekst in die kevot het bedoelde antwoord is. Nao elke week maok we een winnaor bekend en nao zeuven weken een totaolwinnaor.

LekkerMakkelijk kan op dizze wieze van aandacht vraogen veur oeze Drentse taol, maor ze geeft veural geheur an de vraog um dit spelligie nog iens te doen. Der bint weer nuvere priezies te winnen.

De start is op woensdag 24 november 2021 en vanof dan elke week op de woensdagmörgen een neie tekst.

Wij hoopt daj allemaol met andoet.

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.