Wandelen door en rondom Grolloo met Misty het Witte Wief

Wandelen met gids.
Sinds drie jaar kan er vanaf de Berenkuil een dorpswandeling met gids gelopen worden. Bas Luinge, Lukas Koops en Roely Sijbring nemen je mee voor een kennismaking met Grolloo deur de jaoren hen. Ook de hoogste groepen van de Drift hebben in juni 2021 al wandelend naar de geschiedenis van Grolloo gekeken en geluisterd, met Bas, Lukas en Henk Lesschen als gids.

Zelf wandelen, via www.eindjeomindrenthe.nl
Sinds deze zomervakantie zijn er twee wandelingen, die elke dag gelopen kunnen worden, met informatie, foto’s en een podcast. Misty, het Witte Wief (ingesproken door Roely Sijbring) neemt je mee voor een wandeling van 3.8 km door Grolloo en een klein eindje daarbuiten (heide en jeneverbesgebied aan de Vredenheimseweg).
Met de tweede wandeling van 6.6.km ben je wat langer onderweg. In het dorp zijn beide routes gelijk, maar deze buigt op de Zuiderstraat linksaf naar Heetlagendijk en vrij snel rechtsaf het schouwpad op, langs het Grolloërdiep, dan de Elperweg schuin oversteken naar het Kerkenpad*. Via de bosrand bij de familie Hagting, een stukje Amerweg en dan links af het bosje in kom je weer terug bij het heidegebied, waar beide routes samen komen.
* Speciaal tbv deze route is er een bankje geplaatst aan het kerkenpad bij de eerste doorsteek in de boomwal.

Tekst, (vooral oude) foto’s en luisterverhaal(podcast) op je telefoon*
Bij beide routes is informatie te lezen over wat je onderweg tegenkomt en zijn (vooral oude) foto’s te zien. De podcast geeft nog veel meer informatie en is zeker leuk voor de kinderen. Bij de lange route is vanaf de afslag aan de Zuiderstraat tot het heidegebied geen podcast. 
* De route met info is ook thuis op je IPad of laptop te bekijken en te beluisteren.

Gezinsroutes met opdrachten
Vooral de korte route is heel geschikt om samen met kinderen te wandelen. Ze kunnen door opdrachten te maken, Misty het Witte Wief die meegenomen is door een plotselinge windvlaag en de weg is kwijtgeraakt, weer thuis brengen. Na afloop wacht er een kleine beloning.
Opdrachtenvel (denk om pen of potlood) en cadeautje is af te halen bij de Berenkuilreceptie.

Nationaal Park Drentsche Aa en gemeente Aa en Hunze
Er zijn in Aa en Hunze in vier dorpen wandelingen gemaakt. In Gasselte en Eext met dezelfde opzet als in Grolloo. Bij Schipborg is de wandeling een stuk langer (10 kilometer). Deze wandeling door het prachtige Drentsche Aa landschap, geeft naast informatie via tekst en foto’s ook fototips, maar heeft geen luisterverhaal. Alle wandelingen zijn door een lokale werkgroep voorbereid en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nationaal Park
de Drentsche Aa en de gemeente Aa en Hunze.

Startpunt en afhaalpunt in Grolloo
* Beide wandelingen starten bij de poort van De Berenkuil.
* Beide wandelingen zijn te vinden in www.eindjeomindrenthe.nl
* Het opdrachtenvel voor de kinderen kan voor de start(is dus niet digitaal!) opgehaald worden bij de Berenkuilreceptie en daar haal je ook het presentje als je Misty weer hebt hebt thuis gebracht.
Buiten het seizoen is de receptie in Tippedoki of in het woonhuis tegenover Super de Beer.

Grolloo deur de jaoren henBoekje “Grolloo deur de jaoren hen”
In Grolloo was er zoveel materiaal voorhanden, ook met dank aan Bertus Reinders van oldgrol.nl, dat dit
niet allemaal in de digitale wandeling paste. Daarom is er als extra een boekje gemaakt, met (nog) meer
info over Grolloo. Dit boekje is digitaal te lezen en/of op te halen bij de Berenkuilreceptie.
https://www.eindjeomindrenthe.nl/assets/grolloodeur-de-jaoren-hen-a5.pdf
Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.