Drenthecursus in Grol - OETSTELD

oeze cusrsusleider hef een ongelukkie had

Ie heurt zo gauw meugelijk van oes.

Jan, kop der veur!Drentse vlag

 

Drentse vlag(Tekst in het Nederlands? Zie hieronder)

Al jaoren gef het Huus van de Taol de Drenthecursus. Jan Hartlief, bij veulen wel bekend, is naost veul andere dingen ok docent Drents. In acht aovends wul hij je veul leren over de Drentse taol en cultuur. Vanzölf is de Drentse taol belangriek in de cursus, ok al is het gien taolcursus. De aovends bint heul gevarieerd: Der wordt Drentse literatuur lezen, der wordt praot over Drentse gebruken en over streektaolmuziek. Ok kiek wij naor verschillende Drentse dörpstypes en het Drentse landschap. Met oeteraord veul andacht veur het dörp Grol.

Het cursusboek is de basis veur de cursus, maor Jan hef genog kennis van zaoken um eigen underwarpen in de cursus an bod te laoten kommen. Een maotwarkcursus dus! De cursus wordt geven in het Drents van Grol en umstreken.

De Drenthecursus kost 55 euro en daor zit het nuvere cursusboek bij in. Het kan wezen dat daor nog een bijdraoge veur huur en koffie bij komp. (We bint nog an 't bekieken of we hier en daor nog wat subsidie lös kunt peuteren.)

De bedoeling is um vanof  8 febrewaorie 2023 de cursus in het dörpshoes te organiseren. Dit keer maor hopen dat het met Corona goed oflop. Zo gauw as wij meer weet, heur ie dat van oes.

Elk en ien kan met andoen. Je huuft dus niet oet Grol te kommen. Liekt het je wat, geef je dan op. Woj eerst nog wat meer weten, dan kuj aait bellen met Bertus Reinders, maor een mailtie is makkelijker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Hielemaol makkelijk is't um even het formulier in te vulden hier op de webstee. KLIK HIER VEUR HET ANMELDFORMULIER 

Doej met an?

 

Drenthecursus in Grolloo - Uitgesteldvlag nederland

 

Drentse vlagAl jaren geeft het Huus van de Taol de Drenthecursus. Jan Hartlief, bij velen wel bekend, is naast veel andere dingen ook docent Drents. In acht avonden wil hij je veel leren over de Drentse taal en cultuur. Natuurlijk is de Drentse taal belangrijk in de cursus, ook al is het geen taalcursus. De avonden zijn heel gevarieerd: Er wordt Drentse literatuur gelezen, er wordt gepraat over Drentse gebruiken en over streektaalmuziek. Ook kijken wij naar verschillende Drentse dorpstypes en het Drentse landschap. Met uiteraard veel aandacht voor het dorp Grolloo.

Het cursusboek is de basis voor de cursus, maar Jan heeft genoeg kennis van zaken om eigen onderwerpen in de cursus aan bod te laten komen. Een maatwerkcursus dus! De cursus wordt geven in het Drents van Grolloo en omstreken.

De Drenthecursus kost 55 euro en daar zit het mooie cursusboek bij in. Het kan zijn dat daar nog een bijdrage voor huur en koffie bij komt. (We zijn nog aan het kijken of we hier en daar nog wat subsidie kunnen binnenhalen.)

De bedoeling is om vanaf  8 februari 2023 de cursus in het dorpshuis te organiseren. Dit keer maar hopen dat het met Corona goed afloopt. Zodra wij meer weten, hoor je dat van ons.

Iedereen kan meedoen. Je hoeft dus niet uit Grolloo te komen. Lijkt het je wat, geef je dan op. Wil je eerst nog wat meer weten, dan kun je altijd bellen met Bertus Reinders, maar een mailtie is makkelijker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Helemaal gemakkelijk is het om even het formulier in te vullen hier op de webstee. KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER 

Doe je ook mee?

 

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.