Glasvezel is er; snel internet in aantocht...

4 maart 2020

Iedereen heeft het al wel kunnen zien en er mogelijk ook wel enige hinder van ondervonden; de aannemer van Glasvezel buitenaf, Allinq, is begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in onze directe omgeving.

glasvezelbuitenaf

Schoonloo is klaar tot aan de huizen, Grolloo al een heel eind gevorderd evenals Vredenheim en Marwijksoord. Deze week is men begonnen met graven bij ons in Papenvoort. En ik moet zeggen het gaat heel erg hard. Natuurlijk is dat ook nodig om binnen de deadline het signaal over de glasvezel bij ons binnen te kunnen krijgen. Na de graafploegen komen straks de mensen die de aansluiting in huis gaan realiseren.

Mogelijkerwijs moet u zelf binnenshuis nog een en ander doen om optimaal van de faciliteiten van glasvezel gebruik te kunnen maken, bijvoorbeeld de interne bekabeling aanpassen. Als u hier meer over wilt weten dan raad ik u aan naar een van de geplande inloopavonden te gaan, waar u juist hierover meer informatie kunt inwinnen (bijvoorbeeld welke kabels, welke aansluitingen) en eventueel met een van de dan ook aanwezige lokale verkopers afspraken kunt maken voor zaken die zij voor u kunnen realiseren.

Het is nu ook de tijd om na te denken over uw emailadres; heeft u een adres dat provider onafhankelijk is dan is dat ook straks geen probleem, maar heeft u bijvoorbeeld een kpn, of ziggo (home) adres dan moet u wellicht na gaan
denken over een gmail-adres of hotmail of outlook. Ook hierover kunt u uw vragen stellen tijdens de inloopavonden.

Woensdag 4 maart
Café Restaurant Hofsteenge Grolloo
Hoofdstraat 11
9444 PA Grolloo

* Inwoners uit deze drie gemeenten en omliggende dorpen, ontvangen per post binnenkort een uitnodiging voor deze inloopavonden.

Programma
19.15 uur - Inloop met koffie/thee
19.30 uur - Plenaire presentatie over de aanleg van glasvezel, de stand van zaken bij u in de omgeving én de realisatie van de aansluiting bij u thuis. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen.
20.30 uur - Drankje en gelegenheid om materialen te bekijken en verder in te gaan op specifieke vragen 

Ondertussen is er veel gebeurd sinds het definitieve besluit is gevallen dat glasvezel er zou komen. Een van de leuke zaken voor o.a. VDGO is de toekenning van een donatie van €5 per gerealiseerde aansluiting (abonnementsafname) door Glasvezel buitenaf aan de dorpsverenigingen in het verzorgingsgebied Noordoost Drenthe (het DGC gebied).

Op 27 november 2019 zijn in Café Restaurant Hofsteenge Grolloo de 38 cheques voor alle dorps- en buurtverenigingen uitgereikt, waarbij 3 dorpen extra in het zonnetje werden gezet voor hun inzet en realisatie van een hoge inschrijvingsgraad. Dit waren Gasselternijveen, Zuidlaarderveen en Grolloo. Voor VDGO betekende dit dat er € 970,- mag worden bijgeschreven, voor buurtvereniging Papenvoort € 110,- en voor Vredenheim € 30,-, in de hoop dat er een goede bestemming voor wordt gevonden. Laten we hopen dat zonder vertraging de aanleg van het glasvezelnetwerk kan worden vervolgd. Wij zullen dan medio mei over snel internet kunnen beschikken. Is er intussen nog nieuws dan zal ik me weer melden. 

Ted Zuidgeest,
namens Naobers VerglAazen (DGC, GB) 

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.