Werken in natuur werpt vruchten af

 

De werkzaamheden in het kader van de Nationale Natuurwerkdag, begin november, hebben in Schoonloo en Grolloo duidelijk haar vruchten afgeworpen. Schoonloo werd het bankje nabij De Tweelingen aanmerkelijk beter zichtbaar gemaakt. Het uit 1923 daterende bankje, opgemetseld uit veldkeien, was omgeven door struikgewas en jonge boompjes, waardoor het amper opviel. Vrijwilligers uit Schoonloo en Grolloo hebben er voor gezorgd dat het bankje, dat langs de route van het Pieterpad staat, veel beter tot zijn recht komt en kan dienen als rustplaats voor de vele wandelaars die het Pieterpad lopen.20181220 bankje02A

Ook werden bij een heideveld in Schoonloo de betonnen sokkels van een oude brandtoren weer zichtbaar gemaakt. Deze fundamenten waren overwoekerd door gras en door aarde nauwelijks meer zichtbaar. In de nabije toekomst zal bij deze resten een informatiepaneel neergezet worden, met daarop uitleg over en een afbeelding van de vroegere brandtoren. Tevens wordt er een bankje geplaatst bij deze fundamenten.20181220 ven vanaf fietspad01A


In Grolloo hebben vrijwilligers zich tijdens de natuurwerkdag bezig gehouden met het beter zichtbaar maken van een vennetje nabij de kruising Soartendijk, Elperweg en Uteringsweg. Resultaat is dat het ven aanmerkelijk beter te zien is vanaf het fietspad en ook vanaf de nabij gelegen parkeerplaats. Passanten hebben in de afgelopen dagen al veelvuldig van het zicht op het ven kunnen genieten.

Het bankje in het bos bij Schoonloo

Het ven gezien vanaf het fietspad bij Grolloo


Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.