Speelplaats Kruisboomlaan geopend

 

Onder de bezielende leiding van Henk Zeelenberg is aan de Kruisboomlaan een kinderspeelplaats tot stand gekomen. Op zaterdag 3 november 2018 is deze door wethouder Bas Luinge geopend.
Kinderen maak veelvuldig en dankbaar gebruik van deze mooie voorziening. Voor ouders of grootouders is het een ontmoetingsplaats. Een enorme aanwinst voor deze kinderrijke buurt. Een buurt, ontstaan als, volgens Henk, 'Rimpelbuurt' vanwege het feit inde Kruisboomlaan de oudere Grolloenaren kwamen te wonen.

Ouders, grootouders, kinderen, buurtbewoners worden welkom geheten. Speciaal welkom voor de wethouder Bas Luinge, ambtenaar kern- en buurtgericht werk Ria Rademaker en onze Groller ambtenaar bij gemeentewerken Jan Tiems. Henk legt het onstaan van de speelplaats uit. Begonnen als NL-Doet project en met ondersteuning van de gemeente en de inzet van de buurt, is een fraai stuk werk geleverd.

Ria vertelt over haar werk en de rol van de gemeente waar het gaat om ondersteuning van initiatieven als deze. De leefbaarheid in de dorpen is voor een groot deel afhankelijk van mensen die ergens de schouders onder zetten. Ria roept vooral op met initiatieven te blijven komen en hiermee de dorpen nog mooier te maken.

Bas vertelt over hoe de gemeente staat ten opzichte van ideeen uit de dorpen. Het stimuleren daarvan is een rol van de gemeente. Zodra er draagvlak onder de inwoners is, is de gemeente bereid mee te denken en mee te helpen.

Je zal als kind maar toekijken en zien dat een volwassen meneer de versiering van jouw speeltuintje stuk knipt. Met deze handeling is de speeltuin officieel geopend.

Kijk voor alle foto's in het fotoalbum van grolloo.com KLIK HIER

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.