Team Endeveld

indien niet anders vermeld: Foto's Henk Teerink

Prima achtste plek Endeveld/Remmé

bericht van 20-04-2019

20190401 Endeveld Remme Le Mans

De eerste WK-race voor de zijspannen zit er op en Team Drugsadvies Sidecarshop heeft direct een prima eerste stap gezet om de doelstelling voor dit seizoen te halen. Met de achtste plek, zaterdagmiddag op het circuit van Le Mans in Frankrijk, hebben Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) laten zien dat het mogelijk is, in dit voor hen eerste volledige WK seizoen, bij de beste tien te eindigen. Vooraf had het team zich dat ook ten doel gesteld.

Al tijdens de trainingen zag stuurman Endeveld mogelijkheden voor een goede klassering en hij wist zijn machine in de kwalificaties op de tiende startplek te brengen. “Ik had in de tweede kwalificatie gehoopt dat er iets meer in zat, maar ik kon mijn tijden van de eerste training niet verbeteren, wat ik ook probeerde.”

In de wedstrijd wisten Endeveld en Remmé vanaf de start direct een positie op te klimmen, maar ze verloren even later ook weer een plek. “Eigenlijk was het een saaie race. Ik heb geen duel kunnen leveren met andere coureurs, omdat we niet dichterbij kwamen en ook door anderen niet werden achterhaald.”

20190402 Endeveld Remme Le Mans
Uiteindelijk werd het tweetal achtste, mede omdat enkele topcombinaties tijdens de race met pech te maken kregen. “Wij zijn zowel in de trainingen als in race verschoond gebleven van technische problemen. Wanneer ik zie hoeveel combinaties kampten met pech in de training en ook in de race, dan kunnen wij niet anders dan onze monteurs een grote pluim geven. De technici hebben alles prima onder controle en daar zijn we erg trots op”, aldus Endeveld.
Team Drugsadvies Sidecarshop reed de gehele race constante rondetijden en daar was stuurman Kees Endeveld erg tevreden mee. Het duo staat na deze eerste race achtste in de tussenstand van het wegrace WK-zijspannen.

 

Endeveld kiest voor WK 2019

bericht van 18 oktober 2018

Het motorwegraceseizoen 2018 is nauwelijks geëindigd, of Kees Endeveld van Team Drugsadvies Sidecarshop heeft de plannen voor 2019 al gereed. De zijspancoureur uit Grolloo gaat zich met bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) richten op het WK-seizoen 2019. “Wij willen ons volledig richten op alle WK-races”, zegt Endeveld. “Er komen geen veranderingen in het team, het motorblok is in prima staat en het zijspan is ook in orde. Komende winter veranderen alleen enkele details. Vanaf nu moeten wij zorgen dat het budget voor de WK-races er komt.”
Het WK is het hoogste niveau van de wegrace voor zijspancombinaties en Endeveld hoopt zich in die WK-cyclus verder te ontwikkelen met zijn team.

20181018 BSB01 Foto Henk TeerinkHet afgelopen seizoen verliep bepaald niet vlekkeloos. Vanaf het begin van het racejaar was er mechanisch malheur met het 1000cc motorblok, waardoor er nauwelijks zonder zorgen kon worden gereden. “Wij hebben niet alleen weinig kunnen rijden, maar de vele pechgevallen hebben ook veel geld gekost. Daarom zijn wij halverwege het seizoen voortijdig overgestapt naar een 600cc machine en vanaf dat moment ging het een stuk beter. De monteurs hebben ook uitstekend werk verricht, want voor hen was een 600cc-blok ook nieuw”, laat Endeveld weten.
In de drie races die Team Drugsadvies Sidecarshop met de 600cc krachtbron reed op het TT Circuit, wisten Endeveld en Remmé de rondetijden telkens naar beneden bij te stellen. “Daarom hebben wij het seizoen 2018 met een positief gevoel kunnen afsluiten. Het is een mooie aanloop naar komend seizoen, want we weten waar we nu aan toe zijn. Daardoor kan het team vanaf het begin van het nieuwe seizoen verder bouwen en Jeroen en ik kunnen ons richten op het verbeteren van rondetijden”, zegt Endeveld.

20181018 Outfit Carl Cox Racing

Voor het nieuwe seizoen aanbreekt gaat Kees Endeveld nog naar Nieuw-Zeeland. De coureur heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen van het Nieuw-Zeelandse zijspanteam Carl Cox. “In december ga ik naar Nieuw-Zeeland en mag daar op uitnodiging van het team van Carl Cox drie races rijden. Dat lijkt mij een geweldige ervaring. Verleden jaar heb ik daar al twee races mogen rijden en nu drie. Ik kijk er enorm naar uit”, aldus Endeveld, die verwacht in maart zijn eerste trainingen voor het seizoen 2019 te kunnen afwerken.

Tweemaal twaalf voor Endeveld in Assen

20180909 Endeveld Remme no 2 Foto Henk TeerinkKees Endeveld (Grolloo) heeft met bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) op het TT Circuit Assen ervaren dat hij steeds beter overweg kan met de 600cc Kawasaki, maar dat het leerproces nog in volle gang is. Tijdens de IDM/ONK race, dit weekend, behaalde Team Drugsadvies Sidecar Shop tweemaal de twaalfde plaats in een deelnemersveld met concurrenten die allen met een 1000cc machine reden. Nadat Endeveld en Remmé begin augustus overstapten naar een 600cc motor, moest het gewenningsproces nog beginnen. Nu, vier weken later, weet Endeveld welke kant hij op moet met de verdere verbetering van de machine en zijn rijstijl.

Zaterdag was de coureur uit Grolloo matig weg vanaf de start, maar gedurende de eerste fase van de race wist hij aan te sluiten bij een midddengroep met coureurs, waaraan hij zich kon optrekken. Op de streep werd de combinatie als twaalfde afgevlagd.

Zondag was de start goed, maar toen was het moeilijker voor Endeveld en Remmé om de aansluiting te krijgen en vast te houden.

20180909 Endeveld Remme no 2 en Team Artiola Foto Henk Teerink“Zaterdag bleek de machine iets beter afgesteld dan zondag. Voor de tweede race, zondagmiddag, had ik het chassis iets veranderd, in de hoop dat het beter zou gaan dan zaterdag. Maar het pakte juist tegenovergesteld uit”, zei Kees Endeveld na afloop van de race op zondagmiddag. “De verandering gaf niet het gewenste resultaat. Overigens is het voordeel van de drie races die ik nu op het TT Circuit heb gereden met de 600cc machine, dat ik weet welke richting ik verder moet het door ontwikkelen.”

Tijdens de eerste race met de 600cc Kawasaki, een maand geleden, gaf de stuurman direct al aan, dat hij moest wennen aan de andere manier van rijden die noodzakelijk is met de andere krachtbron. Latere rempunten en met een hogere snelheid de bocht nemen, waren zaken die hij zich echt moest aanleren. Ruim een maand verder zegt Endeveld: “Omdat ik volledig tussen andere 1000cc machines rijd, blijf ik moeite houden de juiste rempunten te vinden. Daarom kies ik er voor over drie weken van start te gaan in de race op het TT Circuit bij de British Superbikes, in plaats van in hetzelfde weekend (29 en 30 september) de IDM-slotrace op Hockenheim te rijden. “In de zijspanklasse bij de British Superbike rijden veel Engelse zijspannen met 600cc motoren en ik hoop dat weekend veel meer te kunnen leren over de juiste rempunten en de goede lijnen met een 600cc.”

Voor Endeveld en Remmé zijn de resterende races louter wedstrijden om te leren, in de hoop dat ze volgend jaar met meer ervaring in hun bagage aan het IDM kunnen meedoen en aan WK-races.

20180909 Endeveld Remme Foto Henk TeerinkOver drie weken is Team Drugsadvies Sidecar Shop dus opnieuw te zien op het TT Circuit in Assen, in de zijspanklasse bij één van de mooiste evenementen van het jaar, de British Superbikes.


Endeveld/Remmé zonder sores naar plek acht

bericht van 26-08-2018

20180826 Endeveld Remmé Foto Henk Teerink

Eindelijk was het een weekend zonder sores en mechanische problemen voor Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Zwolle). Op de Lausitzring in Duisland kwam het Team Drugsadvies Sidecarshop Racing op zaterdag tot de elfde plaats en zondag tot de achtste klassering in de IDM/ONK race. “Dit stemt tot tevredenheid”, aldus Kees Endeveld na zijn tweede race op zondagmiddag. Hij is de enige coureur in de IDM-zijspanserie die met een 600cc machine rijdt. “Ik moet in de bochten goedmaken wat ik op de rechte stukken aan snelheid ten opzichte van de anderen verlies”, legt Endeveld uit. “Maar ik ben zeker voldaan. Wij hebben heel veel kilometers gemaakt en veel geleerd. Het was een weekend waarover ik tevreden ben over de techniek. De machine was snel en stabiel.”

Tijdens de kwalificaties op zaterdag realiseerden Endeveld en Remmé de elfde tijd, net voor twee andere Nederlandse combinaties die van Talens/Claes en Kranenburg/Van Middegaal.

In de eerste race, die zaterdagmiddag werd verreden, ontspon zich tussen Endeveld en Assnaar Talens een fraai gevecht. Wat betreft de rondetijden ontliepen de machines elkaar niet veel en in de laatste bocht lag Endeveld een fractie voor op Talens. Maar omdat Talens met zijn 1000cc motor sneller accelereerde dan Endeveld met de 600cc machine, wist de Assenaar Endeveld op de streep te kloppen. De elfde plaats was voor Team Drugsadvies Sidecarshop Racing.

20180826 Remme links Endeveld rechts Foto Henk Teerink

In de tweede race, zondagmiddag, leek Endeveld aanvankelijk ook weer af te stevenen op de elfde plaats. Op die positie kwam hij na één ronde door. In de tweede ronde was Endeveld, mede door het uitvallen van Talens, opgeklommen naar de negende plaats en in de zevende ronde schoof de combinatie uit Grolloo door naar plek zeven.

“Nadat Talens was weggevallen moest ik mij richten op de combinatie van Kranenburg en liep daar gestaag op in. In de laatste ronden zat ik er vlak bij, maar het lukte mij niet meer om hem te passeren.”

Endeveld en Remmé eindigden als achtste op slechts één seconde van Kranenburg/Van Middegaal.

“Wij gaan met een goed gevoel naar de volgende IDM/ONK wedstrijd, die is in het weekend van 8 en 9 september op het TT Circuit”, zegt Endeveld.

Hij rijdt overigens volgend weekend in een klassieke race in het Overijsselse Basse met een BMW zijspan uit de jaren zeventig.

 

WK-debuut stemt Endeveld en Remmé tevreden

bericht van 19-08-2018

20180819 Gamma Racing Day Endeveld Remme01 Foto Henk Teerink

Ze konden bepaald geen potten breken, maar het WK-debuut van team Drugsadvies Sidecarshop Racing met coureur Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) stemde het tweetal toch tevreden. Toch Kees Endeveld heeft na het debuut, afgelopen weekend tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen, wel de conclusie getrokken dat er nog veel bijgeleerd moet worden om volwaardig in het veld van vijftien zijspancombinaties mee te draaien. De overstap van de 1000cc machine naar de 600cc motor voor het WK is bepaald geen sinecure volgens Endeveld.

In de training ging het redelijk voor het duo, dat zaterdag in die oefensessie te maken kreeg met enig olieverlies.

In de race echter, liep de 600cc Kawasaki volgens de stuurman zonder problemen. “Ik heb gemerkt dat ik enorm moet omscholen van de 1000cc naar de 600cc. Met deze lichtere motor kun je veel harder naar een bocht toe rijden en de bocht ook sneller door. Dat is echt een punt waar ik de grens moet leren opzoeken. Daar zal enige tijd overheen gaan denk ik”, aldus Kees Endeveld. “Dat vergt durf en lef, iets dat je moet opbouwen.”

20180819 Gamma Racing Day Endeveld Remme02 Foto Henk Teerink

De zijspancoureur hoopt die extra bagage te krijgen door aansluiting te vinden bij andere, in het WK meer ervaren coureurs. “Daarvoor moet ik qua snelheid bij hen kunnen aansluiten, maar dat lukt nu nog niet.”

Endeveld en Remmé beëindigden hun eerste WK-race op de dertiende plek. “Maar eigenlijk hadden we nog niet moeten starten in het WK-veld. De overstap is door de vele tegenslagen met de 1000cc-machine veel eerder gekomen dan we hadden voorzien. Gelukkig hebben veel mensen het mogelijk gemaakt dat we de overstap konden maken, maar er is nu geen weg terug. Dat is in ieder geval duidelijk.”

In de komende wedstrijden hopen Kees Endeveld en Jeroen Remmé zodanig ervaring op te doen, dat de kloof met de andere rijders een stuk minder groot is aan het eind van dit lopende seizoen.

 

Van 1000cc naar 600cc en direct deelname aan WK-race
Sprong in diepe voor Endeveld/Remmé

bericht van 03-08-2018

20180803 Team Drugsadvies Sidecarshop Racing 2018 Foto Henk Teerink

Voor Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Zwolle) is de overstap van de 1000cc-machine naar een 600cc een sprong in het diepe. Het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing wil in het weekend van 18 en 19 augustus tijdens GAMMA Racing Day de eerste wedstrijd rijden met de 600cc Kawasaki-motor. Direct een race, die meetelt voor het wereldkampioenschap zijspannen. “Het is na alle mechanische tegenslag van de afgelopen maanden een noodzakelijke stap”, zegt stuurman Kees Endeveld. “Eigenlijk wilden wij nog twee jaar met de 1000cc-machine rijden en in die periode ook ervaring met de 600cc-motor ervaring opdoen. Maar door de pechgevallen stappen we nu definitief over. Er is nu geen weg terug.”

Het vergt volgens Endeveld wel het nodige aanpassingsvermogen. “Het rijden met een 600cc is behoorlijk anders dan met een 1000cc-krachtbron. Het zwaartepunt ligt veel dichter bij het asfalt dan bij een 1000cc-motor. Daardoor kun je sneller door de bochten en ook de gewichtsverdeling is heel anders dan bij ons vorige blok. Voor zowel mijn bakkenist Jeroen Remmé, als voor mijzelf zal het behoorlijk wennen zijn. Dus we moeten veel trainingskilometers maken.”
Het zijspanduo hoopt, voordat de twee races tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit worden gehouden, nog wel te kunnen testen met het nieuwe 600cc motorblok. “We zijn nu druk bezig met de opbouw van de machine. Gelukkig hebben we daarbij steun en advies van Bennie Streuer, die al langer met een 600cc-motor rijdt. Hij hielp ons ook met de ontwikkeling en heeft onderdelen voor onze nieuwe motor gemaakt.”

Wanneer Kees Endeveld in het “FIM World Sidecar Championship” uitkomt, wordt hij concurrent van zijn zwager Bennie Streuer. “Hij is al veel verder wat betreft ervaring in het WK. Voor ons is dat helemaal nieuw. Jeroen en ik willen de resterende races dit seizoen als test gaan gebruiken en volgend jaar willen we het gehele WK-seizoen meedraaien.”

De races die Team Drugsadvies Sidecar Shop dit seizoen nog gaat rijden zijn de WK wedstrijden in Assen op 18 en 19 augustus en Oschersleben (Dui) op 5 en 6 oktober. Verder wil het duo de races voor het ONK/IDM op de circuits van Lausitz op 25 en 26 augustus en Assen op 8 en 9 september rijden.

Daarnaast wordt nog een keus gemaakt of de IDM race op Hockenheim of hetzelfde weekend (30 september) in Assen bij de Britisch Superbike wordt gereden.
Vast staat dat het weekend van 18 en 19 augustus de vuurdoop wordt voor Team Drugsadvies Sidecar Shop in het WK.

 

Team Drugsadvies Sidecarshop Racing
pakt de draad weer op

20180703 Endeveld Remme02 Foto Mark Walters

Foto Mark Walters

Na een relatief lange stilte, na de races in Hengelo begin mei, pakt Team Drugsadvies Sidecarshop Racing de draad weer op. Stuurman Kees Endeveld en bakkenist Jeroen Remmé gaan zich voorbereiden op de races op het circuit Zolder, op 7 en 8 juli.
De laatste race op het stratencircuit van Hengelo verliep erg moeizaam en mechanische pech sloeg op dat moment een fors gat in de begroting.
Tijdens gesprekken met teammanager Herbert Brüner zijn er mogelijkheden gevonden het seizoen voort te zetten, reden om de draad weer op te pakken.
In de afgelopen weken is druk gewerkt aan de 1000cc Kawasaki van Team Drugsadvies Sidecarshop Racing. De machine is nu zover gereed dat deze op het Belgische circuit van Zolder de IDM-ONK race ingezet kan worden. Kees Endeveld en Jeroen Remmé hopen daar weer een goed resultaat te kunnen boeken.
Overigens wordt binnen Team Drugsadvies Sidecarshop Racing door monteur Frank Remmé ook hard gewerkt aan het gereedmaken van een 600cc machine. Meer nieuws daarover zal waarschijnlijk binnenkort naar buiten worden gebracht.

20180703 Endeveld Remme01 2018 foto Henk Teerink

foto Henk Teerink

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.