Team Streuer

Eerste WK-race eindigt op circuit Le Mans met malheur
Team Streuer teleurgesteld

bericht van 21 april 2019

20190421 Streuer De Haas01 Foto Mark WaltersHet zag er in de voorbereidingen allemaal zo mooi uit, maar juist in de eerste WK-zijspanrace van dit seizoen, ging het mis voor Team Streuer uit Grolloo. Bennie Streuer en zijn bakkenist en vriendin Ilse de Haas incasseerden een fikse tegenslag en de race eindigde voortijdig voor het duo. Een kapotte uitlaatklep gooide roet in het eten. Het duo moest de winst aan het Finse koppel Pävärinta/Värtäinen laten. Het zag er in de eerste ronden van de race op het warme Franse circuit nog hoopgevend uit. In de kwalificatie hadden Streuer en de Haas de zesde startplaats behaald, maar een geweldige start bracht het duo in de eerste honderden meters al op de derde plaats. In de tweede bocht klommen ze zelfs op naar plek twee, voor hun grote concurrenten, de combinaties van Reeves en Birchall.20190421 Streuer De Haas02 Foto Mark Walters

Maar lang ging het niet voorspoedig. In de derde ronde merkte Bennie Streuer dat het niet goed ging. “De machine liep niet meer zo snel als in de eerste twee ronden en het verergerde alleen maar.”
Nadat de race was geëindigd en Streuer met zijn machine in de pits stond, leerde een korte inspectie dat er iets met de uitlaten niet goed zat. “Ik denk dat een kapotte uitlaadklep het euvel is waardoor ik veel snelheid verloor. Maar ik zal de motor eerst helemaal uit elkaar moeten halen, wil ik zekerheid hebben.”

Waardoor het mankement is veroorzaakt kon Streuer na de race nog niet aangeven. “Zoiets kan spontaan kapot gaan. Dat kun je vooraf niet bekijken. Zelfs een splinternieuwe uitlaatklep kan plotseling kapot gaan.”
De teleurstelling bij Streuer en De Haas was groot, vooral omdat de machine in de aanloop naar de eerste wedstrijden prima liep.

Streuer begint met De Haas aan WK-seizoen

bericht van 15 april 2019

20190415 streuer

Vrienden van Team Streuer

bericht van 22-03-2019

20190322 streuer

Meer zat er niet in.

bericht van 7-09-2018, foto's Mark Walters

Met de derde plaats in de slotrace van het wereldkampioenschap wegrace voor zijspannen heeft Bennie Streuer uit Grolloo de vierde plek in de eindstand veilig weten te stellen. Met zijn Franse passagier Kevin Rousseau reed de Drent op het Duitse Circuit Oschersleben een soevereine wedstrijd waarin hij zijn derde plek in de race prima kon vasthouden.
Vanaf de start werd Streuer op de huid gezeten door de Finse combinatie Paivarinta/Veravainen. Na vijf ronden werd Streuer gepasseerd. Maar omdat concurrent Reeves een halve ronde later uitviel, kwam Streuer toch weer op de derde plaats terecht. Halverwege de wedstrijd kreeg de Nederlander een door een voorganger verloren heupbeschermer vol op zijn rechter voet, waardoor het schakelen een probleem werd. De rondetijden zakten daardoor en even leek de Duitser Wyssen Streuer van de derde plek te kunnen verdringen. Maar naar mate de race vorderde ging het schakelen weer redelijk goed en bleven Streuer en Rousseau derde. Die plek wist het duo tot en met de finish vast te houden.
Na afloop toonde Streuer zich tevreden. "Dat Paivarinta mij passeerde vond ik niet erg. Ik kon een poosje bij hem aanklampen tot ik de plastic beschermer op mijn voet kreeg. Alle gevoel trok uit mijn voet. Ik moest telkens mijn been verplaatsen om te schakelen. Daardoor kwam ik niet meer aan normale rondetijden. Gelukkig ging het in de laatste ronden weer beter en kon ik Wyssen voor blijven."
De vierde plek in de eindstand was, nadat Streuer eerder dit seizoen tweemaal niet was gefinisht, het hoogst haalbare.
"Meer zat er niet in. Het zijn kostbare punten die je dan verspeelt wanneer je uitvalt."

In Oschersleben werden de Britse broers Birchall wereldkampioen. Paivarinta legde beslag op de tweede plaats, Reeves/Wilkes werd derde en Streuer/Rousseau vierde.

20181007 StreuerOp de foto Streuer (r) met Rousseau en de gewonnen beker. Foto: Mark Walters.

 

Afsluiten als vierde

bericht van 30-09-2018, foto's Mark Walters

20180930 Hockenheim 01Met de vierde plaats op zaterdag en de tweede op zondagmiddag heeft Bennie Streuer (Grolloo) met bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) het IDM seizoen 2018 afgesloten. Tijdens de slotrace op het circuit Hockenheim in Duitsland keek de Drenthe zijspancoureur vooral tevreden terug op de race van zondag. Daarin streed hij volop mee om de overwinning, maar de Duitse combinatie Kretzer/Bosch wilde niet wijken, hield in de bochten de deur voor Streuer dicht en kon met 0.6 seconden voorsprong als eerste over de finish gaan. Op hun beurt wisten Streuer en Daalhuizen Roscher en Burkard achter zich te laten. Daardoor sloot Streuer het seizoen met een prima podiumplek af. Hij legde in de eindstand van het IDM beslag op de tweede plaats. Verleden jaar wist hij de IDM titel nog te grijpen. "Dit jaar heb ik niet alle races meegedaan omdat ik tegelijk een WK race had en die liet ik voorgaan. Daarnaast ben ik een keer benadeeld omdat concurrent Sattler twee races met een onreglementair blok reed en slechts eenmaal gediskwalificeerd werd."
Dit weekend was bij iedereen de zaak in orde en de tweede plek gaf Streuer dan ook voldoening.
"Mijn rondetijden waren prima en wanneer Kretzer een gaatje had laten vallen, zou ik bij hem weggereden zijn, want ik merkte dat ik sneller was. Maar met deze tweede plek en de tweede plaats in de eindstand ben ik content", aldus de zijspancoureur.

20180930 Hockenheim 02
Zijn vriendin Ilse de Haas reed met passagier Ferry Segers naar de zestiende en de elfde plaats.
Het seizoen zit er voor Streuer en Daalhuizen nog niet op, want komend weekend wacht hen de laatste race van dit seizoen. Die wordt verreden op het Duitse circuit Oschersleben.

 

Bennie Streuer vecht als leeuw: tweede plaats

bericht van 09-09-2018, foto's Mark Walters

20180909 Grobnik01 Foto Mark Walters

Met een zwaar bevochten tweede plaats op zondag en de derde positie op zaterdag heeft Bennie Streuer een prima indruk achter gelaten bij de voorlaatste WK-zijspanrace van dit seizoen. Nadat de coureur uit Grolloo zaterdag al een prima indruk had achtergelaten met de derde plaats, maakte zijn tweede plek zondagmiddag nog meer indruk. Op het circuit van Grobnik bij Reijka (Kroatië) vochten Streuer en Rousseau zondag vanaf de start, waarbij ze vanaf de derde plek vertrokken, als leeuwen. De eerste twee ronden bleef het duo derde plaats, achter leider Birchall en tweede man, de WK-lijstaanvoerder, Reeves. Maar in de derde ronde passeerde Streuer opponent Reeves en klom naar plek twee. Reeves viel verder terug, zodat ook de Fin Paivärinta hem kon passeren. De Fin passeerde in de vijfde ronde Bennie Streuer en leek op die tweede plek iets weg te lopen van de Drent. Echter, Streuer beet zich vast en wist Paivärinta in de zesde ronde terug te pakken. Daarbij kreeg hij de Zwitser Wyssen in zijn slipstream mee en Paivärinta zakte naar plek vier. Wyssen kon het tempo niet volgen en zakte na de achtste ronde langzaam weg uit de top drie. Streuer zag de voorsprong van Birchall steeds verder oplopen, maar wist zelf de tweede plek fel vechtend in bezit te houden.

20180909 Grobnik02 Foto Mark WaltersEen enkele maal kwam Paivärinta heel dicht bij Streuer, maar uiteindelijk wist de man uit Grolloo, door alles uit de kast te halen, als tweede te eindigen. Met de derde plek van zaterdag erbij kon Streuer niet anders dan erg tevreden zijn.

“Ik had een goede start en kon direct meegaan met Reeves en Birchall. Reeves kreeg even later een terugslag en toen kon ik en poosje bij Birchall blijven”, liet een zeer tevreden Streuer na afloop van de race van zondag weten. “Later kon ik Birchall niet meer houden, maar kreeg Paivärinta aansluiting bij mij. Hij ging mij in de vijfde ronde voorbij, waardoor ik terugviel naar plek drie. Maar ik kon hem al snel terugpakken.”

En toen ontspon zich een gevecht, waarbij Streuer tot en met de finish attent bleef. “Paivärinta bleef maar aandringen, maar ik kon zijn aanvallen steeds afslaan. Ik bleef geconcentreerd want ik wist dat hij altijd doorgaat tot het einde.”

Maar tegen het einde van de race reed Streuer iedere ronde een paar tienden van een seconde sneller dan de Fin en op de streep klopte hij hem met ruim twee seconden verschil. “Ik ben heel erg tevreden na de races van dit weekend”, aldus Streuer, die later zag dat alle motoren van de zijspannen aan een grondige technische controle werden onderworpen.

20180909 Grobnik03 Foto Mark WaltersIn de WK-stand zijn Streuer/Rousseau vierde en die plek hebben ze met nog één wedstrijdweekend te gaan, Oschersleben (D) 5 en 6 oktober, heel stevig in handen.

 


Dubbele winst Bennie Streuer in IDM

bericht van 26-08-2018

20180826 Streuer Foto Mark Walters

Bennie Streuer met zijn Kawasaki-zijspan Foto: Mark Walters

Met twee afgetekende overwinningen heeft Bennie Streuer (Grolloo) met bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) laten zien dat ze momenteel de snelste zijspancombinatie hebben in het IDM/ONK, het gecombineerde Duitse en Nederlandse wegrace kampioenschap. Zaterdagmiddag greep het duo met hun 1000cc Kawasaki de eerste plaats met een voorsprong van twaalf seconden op de Duitsers Kretzer en Bosch. Zondagmiddag hadden Streuer en Daalhuizen een voorsprong van zeven seconden op Sattler en Neubert.

Tijdens de kwalificatie, zaterdagochtend, was het Nederlandse duo nog niet de snelste, het tweetal moest genoegen nemen met de derde startplaats. Maar in de eerste van de twee races, wist stuurman Streuer de zaken snel recht te zetten. Al bij de start was de coureur uit Grolloo als eerste weg en in de eerste bocht was de combinatie Streuer/Daalhuizen al leider. Vanaf die eerste ronde hield Streuer het tempo hoog, verzaakte niet en bouwde de voorsprong gestaag uit. Aan de finish bedroeg het gat met de tweede combinatie, Kretzer/Bosch, maar liefst twaalf seconden.

Bij de start van race twee op zondag was de Kawasaki-coureur iets minder snel weg dan zaterdag. Als vierde ging hij de eerste bocht uit, maar Streuer/Daalhuizen hadden na één ronde de derde plaats al in handen. Dat duurde twee ronden en toen schoven ze op naar plek twee en in de zevende ronde wist hij de lijstaanvoerder van dat moment, Sattler/Neubert, vrij gemakkelijk te passeren en de eerste plaats te grijpen. Doorlopend draaide Streuer snellere rondetijden dan zijn concurrenten en dat vertaalde zich in een steeds groter worden de voorsprong. Die bedroeg zeven seconden toen hij over de finish ging.

“Ik ben bewust  snel blijven rijden. Dat is ook een goede training. Ik wist trouwens zaterdag in de eerste race al dat ik qua snelheid nog wat over had en dat heb ik zondag volledig benut. Het gevoel is goed, de machine is gewoon betrouwbaar.”

De zege op zondagmiddag betekende de vijfde overwinning van Streuer in dit seizoen in het IDM. Maar dat hij zijn verleden jaar veroverde titel gaat prolongeren, ligt niet voor de hand. “Over twee weken is de volgende IDM-race in Assen, maar ik rij dan de WK-wedstrijd in Rijeka.”

Eind september is de laatste IDM-wedstrijd op het circuit van Hockenheim. Dan wordt ook duidelijk hoe het zit met de technische staat van de concurrenten in het IDM. “Alle motoren zijn vandaag goed gecontroleerd en verzegeld. In Hockenheim worden alle motoren tot op het laatste schroefje los gehaald en dan weten we hoe de concurrentie er voor staat”, zegt Streuer.

Vooralsnog hebben Streuer en Daalhuizen 30 punten voorsprong op naaste belagers Sattler/Neubert.

De vriendin van Bennie Streuer, Ilse de Haas, reed met haar passagier Ferry Segers naar de dertiende plaats op de Lausitzring.

 

Streuer/Rousseau vierde, maar vol twijfel

bericht van 19-08-2018

20180819 Streuer Rousseau Assen augustus 2018 01 Foto Mark Walters

Met de vierde plaats tijdens de WK-race tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen is Bennie Streuer niet tevreden. De coureur uit Grolloo had dit weekend te maken met een lichte olielekkage, maar was verder tevreden over zijn eigen presteren. Echter hij uitte zijn twijfels over de technische staat van de machines van de coureurs die voor hem eindigden. “Tijdens de eerste WK-races dit seizoen, gaven wij elkaar niets toe. Wij waren met vier combinaties nagenoeg gelijke sterk. Maar tijdens de races op de Sachsenring in Duitsland en in Hongarije reden zij plotseling drie seconden sneller. Bij die wedstrijden was er nauwelijks sprake van een technische keuring. En nu in Assen is diezelfde kloof er tussen ons nog steeds. Ik hoop dat de machines van Birchall, Reeves en Paivarinta snel helemaal uit elkaar worden gehaald en onderzocht, zodat er duidelijkheid komt over de techniek. Mochten de machines in orde zijn, dan kan ik hen alleen maar een enorm compliment geven, maar zolang er geen duidelijkheid is, heb ik mijn twijfels of ze aan de reglementen voldoen.”

20180819 Streuer Rousseau Assen augustus 2018 02 Foto Mark Walters

Streuer/Rousseau in vloeiende stijl op weg naar de vierde plek. (Foto: Mark Walters)

Over zijn eigen optreden met Kevin Rousseau was Bennie Streuer tevreden. “In de eerste training, op zaterdag, liep de motor perfect, tot ik van plan was banden te wisselen. Vlak daarvoor crashte ik, maar dat liep voor ons zelf gelukkig goed af. Er was alleen olielekkage, die mij in de kwalificatie parten speelde, waardoor ik op de vierde startplaats belandde.”

Vanaf die vierde startplaats spoot Streuer zondag tijdens de race snel weg en wist in de eerste bocht direct naar de derde plaats te klimmen. Die kon hij bijna de gehele ronde vasthouden, maar uiteindelijk werd hij door de latere winnaar Reeves voorbij gestoken en belandde daarmee op de vierde plaats. Daar kwam gedurende de gehele wedstrijd geen verandering meer in. “Ik kon de eerste drie niet eens in de slipstream bijhouden. Dat is heel frustrerend, terwijl mijn machine prima liep en ik met mijn rondetijden ook tevreden ben”, liet Streuer na afloop weten.

20180819 Streuer Rousseau Assen augustus 2018 03 Foto Mark Walters

De combinatie Streuer/Rousseau crashte zaterdag, maar voor de stuurman en bakkenist liep het gelukkig goed af. (Foto: Mark Walters)

In de tussenstand van het wereldkampioenschap staan Streuer en Rouseau op de vierde plaats met 90 punten. Aan de leiding gaat de combinatie Reeves/Wilkes met 171.

Streuer tweemaal tweede in IDM/ONK-race

bericht van 29-07-2018

20180729 Streuer 2018 Foto Mark Walters

Bennie Streuer (Grolloo) en zijn bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) zijn tweemaal als tweede geëindigd bij de IDM/ONK race op de Duitse Schleizer Dreieck. Zowel zaterdag, in de eerste race, als zondag in de tweede race, moesten zij de Duitse concurrenten Josef Sattler en Uwe Neubert voor laten gaan.

Tijdens de kwalificatie realiseerden Streuer en Daalhuizen de derde tijd, maar dat deerde de Drentse stuurman niet echt. “Het was belangrijk dat wij op de eerste startrij zouden staan en dat is ons gelukt”, aldus Streuer.
Tijdens de race op zaterdag was het gat met Sattler/Neubert negen seconden. “In de slotfase van de wedstrijd hadden we problemen bij het inhalen van langzamere rijders. Enkele malen kwamen wij net voor een bocht achter een langzaam span te zitten en dat kostte tijd”, legde Streuer zijn achterstand uit. “Maar zondag ging het een stuk beter.”

De combinatie van Streuer en Daalhuizen reed zondag maar liefst elf ronden aan kop, toen Sattler langszij kwam. Even later passeerden de Duitsers de combinatie Streuer/Daalhuizen en verwezen het Nederlandse duo daarmee naar de tweede plaats. “Ik heb er alles aan gedaan om Sattler achter me te houden, maar uiteindelijk wist hij zijn span naast dat van mij te zetten en toen was het voorbij met onze eerste plaats.”

Met de twee tweede plaatsen heeft Bennie Streuer de tweede plaats in het IDM-klassement heel stevig in handen. Sattler lijkt onbereikbaar te worden. Tijdens de vorige race op het circuit van Zolder, begin juli, werd de Duitse concurrent nog gediskwalificeerd in verband met het rijden met een niet reglementair motorblok. Nu zijn de spannen van de drie eerste coureurs, dus ook die van Streuer, na de race gekeurd en verzegeld tot de volgende IDM/ONK-race, 25 en 26 augustus in Lausitz.

Maar eerst komt voor Bennie Streuer met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau de race voor het wereldkampioenschap, op 18 en 19 augustus op het TT Circuit tijdens de GAMMA Racing Day. 

Eerste en tweede plaats voor Streuer en Daalhuizen

20180712 Streuer Foto Mark Walters

Met opgeheven hoofd hebben Bennie Streuer uit Grolloo en Gerard Daalhuizen uit Kockengen zondagmiddag het circuit van Zolder verlaten. Het zijspanteam boekte zaterdag de tweede plaats en zondag de eerste in de IDM/ONK wedstrijd.
Zaterdag kwam Team Streuer weliswaar als derde over de finish, achter het Duitse Sattler Motorsport en Kretzer/Bosch. Zondag passeerden Streuer en Daalhuizen de eindstreep als tweede. Maar zondagmiddag een uur na afloop van de tweede zijspanrace van dit weekend bleek bij technische controle de machine van Josef Sattler en Uwe Neubert niet aan het reglement te voldoen. De jury was onverbiddelijk en schrapte het team uit beide uitslagen.
Daardoor schoven Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen in de uitslag van zaterdag en die van zondag een plaats op, waardoor uiteindelijk de tweede en eerste plaats in hun handen kwam.
“Onverwacht, maar ik ben er erg blij mee”, liet Bennie Streuer na afloop van de race op zondagmiddag weten. “Zoiets verwacht je niet. Door deze uitslag, ben ik in de tussenstand van het IDM/ONK veel steviger aan de leiding gekomen.” Team Streuer gaat nu aan kop met 95 punten, terwijl het duo Roscher/Burkhard tweede staat met 58 punten.

Zaterdag werd het Nederlandse tweetal enigszins geplaagd door een slecht werkende brandstofpomp, waardoor de Kawasaki van Streuer niet optimaal liep. “Ik was toen redelijk goed van start en ging als derde de eerste bocht in”, aldus Bennie Streuer. “maar ik kon niet zoveel snelheid ontwikkelen dat ik Sattler en Team Kretzer kon passeren.”

Zaterdagavond is hard gewerkt om het euvel van de slecht functionerende brandstofpomp op te lossen. Zondagmiddag had Team Streuer daar al voordeel van. In de eerste fase van de race wisten Streuer en Daalhuizen koploper Sattler te passeren en de eerste plaats te grijpen. Een ronde later was het weer anders en ging Sattler aan de leiding. Streuer kon de Duitser redelijk volgen, tot vier ronden voor het einde. Om niet teveel van zijn banden te vergen, richtte de man uit Grolloo zich op het verdedigen van de tweede plaats en wist die tot en met de finish vast te houden. Ruim een uur na de wedstrijd kwam het bericht dat Sattlers machine niet aan de reglementen voldeed, waardoor Streuer en Daalhuizen doorschoven naar de winst. Sattler werd ook uit de uitslag van zaterdag geschrapt. “Het is een meevaller die uitstekend van pas komt”, zo liet Bennie Streuer op het circuit van Zolder weten.

Zijn vriendin Ilse de Haas, die eveneens van start ging en de wedstrijd met Ferry Sergers reed, voltooide de wedstrijd zaterdag als elfde en zondag als negende, prestaties waar het duo zeker voldoening uit putte.

Kiene Bennie Streuer grijpt tweede plaats

20180703 Hongarije07 Foto Mark Walters

Foto's: Mark Walthers

Door een slimme strategie hebben Bennie Streuer en Kevin Rousseau zondagmiddag de tweede plaats gegrepen in de Gold Race van de WK-wedstrijd op de Panonniaring in Hongarije. Het betekende dat de stuurman uit Grolloo met een blij gevoel het weekend heeft afgesloten.
Zaterdag leek het daar nog niet op. Het was moeilijk de juiste banden te kiezen. Op het Hongaarse asfalt kregen de zijspanrijders moeilijk grip en ook Team Streuer kampte daarmee. Uiteindelijk werd de vijfde plaats in de Sprint Race op zaterdagmiddag behaald, maar echt tevreden was het Nederlands/Franse duo niet. “Ik moet maar eens goed nadenken hoe ik daar zondag mee om moet gaan”, liet Bennie Streuer zaterdagavond na de race weten. “Misschien dat andere rijders er ook last van hebben gehad, maar dat weet ik nu nog niet.”
Zondag is het tweetal met dezelfde bandencompound van start gegaan als zaterdag, maar de grip was beter en het leverde zijn beste WK-resultaat van dit seizoen op.
Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Gedurende de gehele race was Team Streuer in duel met de Engelse combinatie Blackstock/Rosney. “Dat was een mooi gevecht, alleen was ik bang dat mijn banden daardoor te snel zouden slijten. Toen heb ik vijf ronden voor het einde niet meer bij hem aangedrongen en wilde ik wachten tot de laatste ronde om aan te vallen. Ik hoopte dat mijn banden dan nog goed genoeg zouden zijn om hem te kunnen passeren. En het ging zoals ik dat had bedacht.”
De eerste plaats was onbereikbaar voor Streuer en Rousseau. De winst was weggelegd voor het Finse koppel Päiväirinta/Veräväinen. Overigens had Team Streuer het voordeel dat grote concurrent Birchall de finish niet haalde.
Bennie Streuer maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd. Samen met zijn Nederlandse bakkenist Gerard Daalhuizen uit Kockengen rijdt hij zondag 8 juli op het circuit Zolder een IDM/ONK race.

20180703 4 Streuer 95 Blackstone Hongarije05 Foto Mark Walters

20180703 4 Streuer 95 Blackstone Hongarije06 Foto Mark Walters

 

201800624 Streuer Rousseau grid Sachsenring 2018

Het Team Streuer in actie op de Sachsenring. Foto: Mark Walthers

Met de zesde plek in de Sprintrace en de vijfde in de Goldrace op de Duitse Sachsenring kon Bennie Streuer dit weekend niet bepaald tevreden zijn. De zijspancour uit Grolloo had meer verwacht van deze derde wedstrijd meetellend voor het officiële FIM wereldkampioenschap.

Een defecte achterschokbreker stond zowel op zaterdag, als op zondag een hoge klassering in de weg voor Team Streuer.
Tijdens de trainingen, zaterdag, op het kletsnatte Duitse circuit wisten Bennie Streuer en zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau geen startplek op de eerste rij te bemachtigen. In de kwalificatie kwam het duo tot de zesde tijd.
In de Sprintrace, zaterdagmiddag, knokte de 34-jarige coureur voor wat hij waard was, maar gedurende de race werd steeds duidelijker dat een podiumplek er niet in zat. “Ik had een nieuwe type achterband gemonteerd en het leek of de motor daardoor niet goed af te stellen was. Het was zaterdagmiddag kletsnat en daarom heb ik geen overbodige risico’s genomen, waardoor ik niet verder kan dan de zesde plaats.”

201800624 Streuer sprint01 Sachsenring201800624 Streuer sprint02 Sachsenring


Een dag later hoopte Streuer dat er een betere race voor hem zou komen. In de zogenaamde Goldrace vertrok hij van de zesde plek en wist in de eerste fase van de strijd twee plaatsen op te klimmen. Tegen het eind van de wedstrijd viel de combinatie Streuer/Rousseau iets terug. Het duo kon niet voorkomen dat de Brit Sam Christie hen terugwees naar de vijfde plek. “Ik heb getracht hem nog terug te pakken, maar dat lukte niet. Ik merkte dat ik gewoon te langzaam ging en na afloop heb ik ontdekt daardoor dat kwam. Mijn schokbreker achter bleek kapot. Ik denk dat die ook zaterdag al stuk was, waardoor de machine slecht stuurde. Anders had er wel een hogere klassering in gezeten. Toen heb ik door de regen niet kunnen ontdekken dat die schokbreker lek was. Het span stuurde zo moeilijk, dat kostte mij denk ik wel twee seconden per ronde.”

De overwinning ging zaterdag naar de Engelsen Reeves en Wilkes, terwijl zondag Birchall en Birchall, eveneens uit Engeland, de sterksten waren.
Bennie Streuer en Kevin Rousseau maken zich nu op voor de vierde WK-race, ook weer met twee wedstrijden. Die worden zaterdag 30 juni en zondag 1 juli gehouden op de Pannoniaring in Hongarije. Het tweetal hoopt dat hun Kawasaki dan optimaal is.

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.