Hippisch Holtrijk

5 t/m 7 juli 2019

20190705 holtrijk1

20190705 holtrijk2

Openluchtspel UNEA

5, 6 en 7 juli 2019

20190707 Flyer lampkapje

Hippisch Holtrijk - ouderen

6 juli 2019

20190706 holtrijk ouderen

Omloop Grolloo

6 juli 2019

20190707 omloop

Bloemendorp


20190512 bloemendorp

Schaken, dammen of ...

20190310 schakenofdammen

Dorpscoördinator Siny Vink

 

20181231 dorpscoordinator

Oproep Old Grol

 

logo Old GrolBeste inwoners van Grolloo en omstreken,

Via de website www.oldgrol.nl probeer ik het Grolloo van vroeger zo goed mogelijk weer te geven. Vroeger is in die zin een heel rekbaar begrip. De meeste informatie is niet ouder dan 250 jaar, maar we krijgen met die informatie wel een steeds vollediger beeld.

Oproep
Ik wil graag een oproep doen aan iedereen die materiaal heeft in de vorm van documenten of foto’s, die iets kunnen vertellen over het Grolloo van toen. Als voorbeeld wil ik wijzen op het hoofdstuk “De Boerderij” te vinden onder geschiedenisboek. Documenten afkomstig uit een doos, welke een periode beslaat van ongeveer 1880 tot 1950. Namen van eigenaren zijn hierin verwijderd.

Op dit moment ligt er nog een en ander op de plank om te verwerken. Met hulp van derden moet daar nog een verhaal geschreven worden. Hebt u nog materiaal? Ik hoor het graag!

Vraag
Regelmatig worden er vragen gesteld. Zo heb Ik nog een vraag liggen over de naam Katveld. De Elperweg wordt in de volksmond ook wel Katveld genoemd. Wie u hoe die naam is ontstaan?

Alvast bedankt!

Bertus Reinders
Hofakkers 24, 9444 XB Grolloo
Tel.: 0623074661
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Streuer

Tweemaal podium voor Streuer/Rousseau

bericht van 23 juni 2019

Met de derde plaats op zaterdag en de tweede op zondag is Bennie Streuer met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau tevreden teruggekeerd van het Circuit Zolder in België. Op de Omloop van Terlamen moest Team Streuer de winst in beide races van het IDM/ONK laten aan de combinatie Reeves/Wilkes. In de trainingen kwalificeerden Streuer en Rousseau zich als zesde. Er had meer ingezeten, maar twee sensoren werkten niet goed, waardoor de motor niet optimaal liep.

20190623 Streuer Rousseau Zolder IDM 01 Foto Henk Teerink

Dat was ook in de eerste race, waarbij zowel 600cc als 1000cc zijspannen in de baan waren, zaterdagmiddag het geval. Na een chaotische start, waarbij veel spannen elkaar in de weg reden, wist Streuer op te klimmen naar de derde plaats, direct achter Team Schlosser. Na enkele duels met de Duitser wist Streuer door te stoten tot de tweede plaats, maar verloor die plek toch weer aan Schlosser. “Met hangen en wurgen kon ik in zijn buurt blijven, maar ik heb er voor gekozen me te richten op plek drie en dat is gelukt”, aldus Bennie Streuer.

20190623 Streuer Rousseau Zolder IDM 03 Foto Henk Teerink

In de tweede zijspanrace, zondagmiddag, was er opnieuw een rommelige start en eerste ronde. In het middenveld reden enkele combinaties tegen elkaar en belandden op en naast de baan, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Na de herstart, waarbij Streuer in de tang werd genomen door enkele 1000cc machines, klom de coureur uit Grolloo op vanaf de negende plaats naar de derde. Hij ging flink in de slag om de tweede positie met Markus Schlosser, waarbij zij beurtelings op de tweede plek reden. “Dat was een mooi gevecht. We passeerden elkaar diverse malen en de laatste maal dat ik Schlosser voorbij kon gaan, wist ik direct een paar seconden op hem te pakken. De motor liep zondag prima en zo kon ik uiteindelijk tweede worden”, zei Streuer na afloop.
De eerste plek zat er niet in. Daarvoor waren Reeves en Wilkes te snel. “Maar”, zo liet Streuer weten, “ik reed zondag wel de snelste ronde. Sneller dan Reeves en daar ben ik blij mee.”
Op de streep had de Britse combinatie ruim vijf seconden voorsprong op Streuer en Rousseau.
De komende dagen vertrekken Bennie Streuer en Kevin Rousseau naar Hongarije. Daar wordt op de Pannoniaring komende zaterdag en zondag de tweede WK-wedstrijd van dit seizoen verreden.

Lees meer: Team Streuer

Team Endeveld

indien niet anders vermeld: Foto's Henk Teerink

Endeveld en Remmé zesde in Finland

bericht van 16 juni 2019

Foto's Mark Walters

20190616 Endeveld Remme 01 Foto Mark Walters


Tijdens een internationale zijspanrace op het Finse stratencircuit van Imatra is Team Drugsadvies Sidecarshop als zesde geëindigd. Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) reden de wedstrijd op uitnodiging van de Finse motorbond en beschouwden de race als leerzaam en zinvol.
Tijdens de eerste training, afgelopen vrijdag, werd het duo verrast door het stratencircuit. “Een echte eye-opener. Een stratencircuit uit de jaren tachtig, waaraan nauwelijks iets is veranderd. Inclusief spoorwegovergang”, aldus de verraste stuurman Endeveld. “Het wegdek had diverse soorten asfalt en op veel plaatsen een enorme bolling, waardoor we ons echt moesten aanpassen. Dat was wel even schrikken.”
Het leidde ertoe dat de mannen een aantal wijzigingen aan de afstelling deden aan de zijspancombinatie, zodat ze op zaterdag met een goed afgestelde machine de kwalificatie ingingen. “Zaterdag waren de weersomstandigheden wisselend, waardoor wij kozen om de tweede kwalificatie te laten schieten”, liet Endeveld weten.

20190616 Endeveld Remme 02 Foto Mark Walters


Tijdens de race op zondag, die onder een stralende zon werd verreden, kende Team Drugsadvies Sidecarshop een prima start. Direct werden twee combinaties gepasseerd en kon het duo een goede race rijden. De combinatie werd als zesde afgevlagd en met dat resultaat toonde Endeveld zich tevreden.
“We hebben een prachtig weekend gehad en werden fantastisch door de Finse bond ontvangen. Omdat de machine zich heel anders gedroeg dan op circuits waar wij normaal rijden, moesten we soms extreme toeren uithalen om de combinatie goed door de bochten en over het circuit te krijgen. Daarmee hebben we ons zijspan nog weer beter leren kennen en besturen en dat kan in de rest van het seizoen heel belangrijk zijn. Want ongetwijfeld krijgen wij ook elders wel te maken met wisselende omstandigheden.”
De winst op het circuit van Imatra was voor het Finse koppel Paivarinta/Veravainen. Zij rijden net als Endeveld en Remmé ook in het WK voor zijspannen.

Lees meer: Team Endeveld

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.