Welzijn Ouderen Nieuwjaarsvisite

 20190121 welzijnouderen

VOLKSVERMAKEN, MAAR DAN ANDERS?

Zo’n twee maanden geleden stond er een brandbrief in het sportblad: 4 van de 5 bestuurders gaven aan ermee te stoppen en het bleek (weer) erg lastig om nieuwe bestuursleden te vinden.

Maar gelukkig! Er hebben zich twee nieuwe bestuursleden gemeld. En 2 van de 4 huidige bestuursleden blijven nog een jaar. Dit betekent dat er voor 2019 weer een leuke actieve groep van 5 mensen is die de kar van Volksvermaken gaat trekken.

Omdat 5 mensen toch wel krap blijkt te zijn, wordt het tijd om de discussie aan te gaan over hoe nu verder. Zo zitten we eraan te denken om per activiteit anderen erbij te vragen die zich in willen zetten voor vooral die activiteit. Zo wordt de druk op het bestuur om overal bij aanwezig te zijn wat kleiner.

Én we horen heel vaak: ‘Ik wil niet in het bestuur, maar wil best een keer helpen, hoor’. Volkomen logisch en begrijpelijk. Dus: ben jij degene die dit zinnetje ook wel eens gezegd heeft, geef je dan op als vrijwilliger bij een traditionele activiteit of als je juist een leuk nieuw idee voor een activiteit hebt.

Graag horen we van Grolloo en omstreken wat eenieder hiervan vindt. We willen alle donateurs en de andere verenigingen van harte uitnodigen voor onze jaarvergadering. We zullen dan ingaan op deze ‘nieuwe’ manier van besturen, waarbij de lasten, maar zeker ook de lusten breder gedeeld gaan worden onder meer mensen.

Dus kom langs bij onze jaarvergadering op dinsdag 22 januari 2019 om 20.00 bij CR Hofsteenge.

Naast wat hierboven al staat, willen we ook graag overleggen over onze activiteiten van 2019. Dus heb je nog een leuk idee of aanvulling, kom dan en deel deze met ons.


Groet,
Janick, Martin, Tineke, Janette, Corine (en alvast: Frank en Alie)

20190122 jaarvergadering vvv

Dorpsmaaltijd

7 februari 2019

De 18e dorpsmaaltijd wordt voor u bereidt op deze donderdagmiddag.

Je kunt je hier aanmelden!

Aanmelden kan ook bij Roelof Dilling 501582 of via de intekenlijst op de bar in het Markehuis.

De maaltijd begint om ongeveer 18:00 uur en de kosten bedragen € 5 pp. (kinderen € 3 pp.) Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom in Het Markehuis

Gym-uitvoering

 20190302 gymuitvoering

De geweldige dokter Paul

 poster samenstelling

Echt een klucht in het kader van:

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Vol enthousiasme begint Dokter Paul aan zijn eerste werkdag als dierenarts in zijn eigen praktijk. Hoe kwam de vorige veearts aan zijn inkomen? En wist zijn assistente daarvan? Is de ex van Dokter Paul echt wel ex?
Dokter Paul heeft geen kaas gegeten van de medische problemen die hem worden voorgeschoteld. Wat moet hij met de huwelijksproblemen van clienten. Goede raad is duur.
Wat moet Paul met de vis van Berend en de poes van Rebecca? En soms is een dier gemakkelijker dan de klant. Om je groen en zwart te ergeren.
En dan heb je nog een postbode die de post mondeling bezorgt.
Hoe moet deze chaos ooit weer tot een goed einde komen?

Zaterdagavond 9 februari 2019

Cafe-Restaurant Hofsteenge

Entreeprijs € 5,00 zaal open 19:30 uur

Promo Video Grolloo Flute Sessions

Van de Grolloo Flute Session editie 4 is een promotievideo gemaakt. U kunt deze video bekijken door op onderstaande link te klikken

https://youtu.be/x3TfR_UO8qM 

Dorpscoördinator Siny Vink

 

20181231 dorpscoordinator

Er zit muziek in ieder kind

 

20181231 erzitmuziekiniederkind

Oproep Old Grol

 

logo Old GrolBeste inwoners van Grolloo en omstreken,

Via de website www.oldgrol.nl probeer ik het Grolloo van vroeger zo goed mogelijk weer te geven. Vroeger is in die zin een heel rekbaar begrip. De meeste informatie is niet ouder dan 250 jaar, maar we krijgen met die informatie wel een steeds vollediger beeld.

Oproep
Ik wil graag een oproep doen aan iedereen die materiaal heeft in de vorm van documenten of foto’s, die iets kunnen vertellen over het Grolloo van toen. Als voorbeeld wil ik wijzen op het hoofdstuk “De Boerderij” te vinden onder geschiedenisboek. Documenten afkomstig uit een doos, welke een periode beslaat van ongeveer 1880 tot 1950. Namen van eigenaren zijn hierin verwijderd.

Op dit moment ligt er nog een en ander op de plank om te verwerken. Met hulp van derden moet daar nog een verhaal geschreven worden. Hebt u nog materiaal? Ik hoor het graag!

Vraag
Regelmatig worden er vragen gesteld. Zo heb Ik nog een vraag liggen over de naam Katveld. De Elperweg wordt in de volksmond ook wel Katveld genoemd. Wie u hoe die naam is ontstaan?

Alvast bedankt!

Bertus Reinders
Hofakkers 24, 9444 XB Grolloo
Tel.: 0623074661
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Streuer

 

Meer zat er niet in.

bericht van 7-09-2018, foto's Mark Walters

Met de derde plaats in de slotrace van het wereldkampioenschap wegrace voor zijspannen heeft Bennie Streuer uit Grolloo de vierde plek in de eindstand veilig weten te stellen. Met zijn Franse passagier Kevin Rousseau reed de Drent op het Duitse Circuit Oschersleben een soevereine wedstrijd waarin hij zijn derde plek in de race prima kon vasthouden.
Vanaf de start werd Streuer op de huid gezeten door de Finse combinatie Paivarinta/Veravainen. Na vijf ronden werd Streuer gepasseerd. Maar omdat concurrent Reeves een halve ronde later uitviel, kwam Streuer toch weer op de derde plaats terecht. Halverwege de wedstrijd kreeg de Nederlander een door een voorganger verloren heupbeschermer vol op zijn rechter voet, waardoor het schakelen een probleem werd. De rondetijden zakten daardoor en even leek de Duitser Wyssen Streuer van de derde plek te kunnen verdringen. Maar naar mate de race vorderde ging het schakelen weer redelijk goed en bleven Streuer en Rousseau derde. Die plek wist het duo tot en met de finish vast te houden.
Na afloop toonde Streuer zich tevreden. "Dat Paivarinta mij passeerde vond ik niet erg. Ik kon een poosje bij hem aanklampen tot ik de plastic beschermer op mijn voet kreeg. Alle gevoel trok uit mijn voet. Ik moest telkens mijn been verplaatsen om te schakelen. Daardoor kwam ik niet meer aan normale rondetijden. Gelukkig ging het in de laatste ronden weer beter en kon ik Wyssen voor blijven."
De vierde plek in de eindstand was, nadat Streuer eerder dit seizoen tweemaal niet was gefinisht, het hoogst haalbare.
"Meer zat er niet in. Het zijn kostbare punten die je dan verspeelt wanneer je uitvalt."

In Oschersleben werden de Britse broers Birchall wereldkampioen. Paivarinta legde beslag op de tweede plaats, Reeves/Wilkes werd derde en Streuer/Rousseau vierde.

20181007 StreuerOp de foto Streuer (r) met Rousseau en de gewonnen beker. Foto: Mark Walters.

 

Lees meer: Team Streuer

Team Endeveld

indien niet anders vermeld: Foto's Henk Teerink

Endeveld kiest voor WK 2019

bericht van 18 oktober 2018

Het motorwegraceseizoen 2018 is nauwelijks geëindigd, of Kees Endeveld van Team Drugsadvies Sidecarshop heeft de plannen voor 2019 al gereed. De zijspancoureur uit Grolloo gaat zich met bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) richten op het WK-seizoen 2019. “Wij willen ons volledig richten op alle WK-races”, zegt Endeveld. “Er komen geen veranderingen in het team, het motorblok is in prima staat en het zijspan is ook in orde. Komende winter veranderen alleen enkele details. Vanaf nu moeten wij zorgen dat het budget voor de WK-races er komt.”
Het WK is het hoogste niveau van de wegrace voor zijspancombinaties en Endeveld hoopt zich in die WK-cyclus verder te ontwikkelen met zijn team.

20181018 BSB01 Foto Henk TeerinkHet afgelopen seizoen verliep bepaald niet vlekkeloos. Vanaf het begin van het racejaar was er mechanisch malheur met het 1000cc motorblok, waardoor er nauwelijks zonder zorgen kon worden gereden. “Wij hebben niet alleen weinig kunnen rijden, maar de vele pechgevallen hebben ook veel geld gekost. Daarom zijn wij halverwege het seizoen voortijdig overgestapt naar een 600cc machine en vanaf dat moment ging het een stuk beter. De monteurs hebben ook uitstekend werk verricht, want voor hen was een 600cc-blok ook nieuw”, laat Endeveld weten.
In de drie races die Team Drugsadvies Sidecarshop met de 600cc krachtbron reed op het TT Circuit, wisten Endeveld en Remmé de rondetijden telkens naar beneden bij te stellen. “Daarom hebben wij het seizoen 2018 met een positief gevoel kunnen afsluiten. Het is een mooie aanloop naar komend seizoen, want we weten waar we nu aan toe zijn. Daardoor kan het team vanaf het begin van het nieuwe seizoen verder bouwen en Jeroen en ik kunnen ons richten op het verbeteren van rondetijden”, zegt Endeveld.

20181018 Outfit Carl Cox Racing

Voor het nieuwe seizoen aanbreekt gaat Kees Endeveld nog naar Nieuw-Zeeland. De coureur heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen van het Nieuw-Zeelandse zijspanteam Carl Cox. “In december ga ik naar Nieuw-Zeeland en mag daar op uitnodiging van het team van Carl Cox drie races rijden. Dat lijkt mij een geweldige ervaring. Verleden jaar heb ik daar al twee races mogen rijden en nu drie. Ik kijk er enorm naar uit”, aldus Endeveld, die verwacht in maart zijn eerste trainingen voor het seizoen 2019 te kunnen afwerken.

Lees meer: Team Endeveld

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.