OUD IJZER

18 mei 2019
20190518 ijzer voor ijs

Rommel- en Boekenmarkt

1 juni 2019
20190601 rommelmarkt

Onderhoud bomen

28 mei 2019

Onderstaand is het bericht van 16 april waarin een inloopavond wordt aangekondigd. Nieuw bericht volgt. Redactie20190416 gemeentelijke bomen

Plannen Markehuis

11 juni 2019

Inloopavond, waar Het Markehuis u wil meenemen in de ontwikkelingsplannen.

Het bericht hierover volgt.

Redactie

Holland International Blues Festival

14 en 15 juni 2019

holland blues

Avondwandel4daagse

25 t/m 28 juni 2019

20190625 AW4D Grolloo

Bloemendorp


20190512 bloemendorp

Koffiebezoek in het Markehuis


20190411 dorpscoordinator

Schaken, dammen of ...

20190310 schakenofdammen

Dorpscoördinator Siny Vink

 

20181231 dorpscoordinator

Oproep Old Grol

 

logo Old GrolBeste inwoners van Grolloo en omstreken,

Via de website www.oldgrol.nl probeer ik het Grolloo van vroeger zo goed mogelijk weer te geven. Vroeger is in die zin een heel rekbaar begrip. De meeste informatie is niet ouder dan 250 jaar, maar we krijgen met die informatie wel een steeds vollediger beeld.

Oproep
Ik wil graag een oproep doen aan iedereen die materiaal heeft in de vorm van documenten of foto’s, die iets kunnen vertellen over het Grolloo van toen. Als voorbeeld wil ik wijzen op het hoofdstuk “De Boerderij” te vinden onder geschiedenisboek. Documenten afkomstig uit een doos, welke een periode beslaat van ongeveer 1880 tot 1950. Namen van eigenaren zijn hierin verwijderd.

Op dit moment ligt er nog een en ander op de plank om te verwerken. Met hulp van derden moet daar nog een verhaal geschreven worden. Hebt u nog materiaal? Ik hoor het graag!

Vraag
Regelmatig worden er vragen gesteld. Zo heb Ik nog een vraag liggen over de naam Katveld. De Elperweg wordt in de volksmond ook wel Katveld genoemd. Wie u hoe die naam is ontstaan?

Alvast bedankt!

Bertus Reinders
Hofakkers 24, 9444 XB Grolloo
Tel.: 0623074661
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Streuer

Eerste WK-race eindigt op circuit Le Mans met malheur
Team Streuer teleurgesteld

bericht van 21 april 2019

20190421 Streuer De Haas01 Foto Mark WaltersHet zag er in de voorbereidingen allemaal zo mooi uit, maar juist in de eerste WK-zijspanrace van dit seizoen, ging het mis voor Team Streuer uit Grolloo. Bennie Streuer en zijn bakkenist en vriendin Ilse de Haas incasseerden een fikse tegenslag en de race eindigde voortijdig voor het duo. Een kapotte uitlaatklep gooide roet in het eten. Het duo moest de winst aan het Finse koppel Pävärinta/Värtäinen laten. Het zag er in de eerste ronden van de race op het warme Franse circuit nog hoopgevend uit. In de kwalificatie hadden Streuer en de Haas de zesde startplaats behaald, maar een geweldige start bracht het duo in de eerste honderden meters al op de derde plaats. In de tweede bocht klommen ze zelfs op naar plek twee, voor hun grote concurrenten, de combinaties van Reeves en Birchall.20190421 Streuer De Haas02 Foto Mark Walters

Maar lang ging het niet voorspoedig. In de derde ronde merkte Bennie Streuer dat het niet goed ging. “De machine liep niet meer zo snel als in de eerste twee ronden en het verergerde alleen maar.”
Nadat de race was geëindigd en Streuer met zijn machine in de pits stond, leerde een korte inspectie dat er iets met de uitlaten niet goed zat. “Ik denk dat een kapotte uitlaadklep het euvel is waardoor ik veel snelheid verloor. Maar ik zal de motor eerst helemaal uit elkaar moeten halen, wil ik zekerheid hebben.”

Waardoor het mankement is veroorzaakt kon Streuer na de race nog niet aangeven. “Zoiets kan spontaan kapot gaan. Dat kun je vooraf niet bekijken. Zelfs een splinternieuwe uitlaatklep kan plotseling kapot gaan.”
De teleurstelling bij Streuer en De Haas was groot, vooral omdat de machine in de aanloop naar de eerste wedstrijden prima liep.

Lees meer: Team Streuer

Team Endeveld

indien niet anders vermeld: Foto's Henk Teerink

Prima achtste plek Endeveld/Remmé

bericht van 20-04-2019

20190401 Endeveld Remme Le Mans

De eerste WK-race voor de zijspannen zit er op en Team Drugsadvies Sidecarshop heeft direct een prima eerste stap gezet om de doelstelling voor dit seizoen te halen. Met de achtste plek, zaterdagmiddag op het circuit van Le Mans in Frankrijk, hebben Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) laten zien dat het mogelijk is, in dit voor hen eerste volledige WK seizoen, bij de beste tien te eindigen. Vooraf had het team zich dat ook ten doel gesteld.

Al tijdens de trainingen zag stuurman Endeveld mogelijkheden voor een goede klassering en hij wist zijn machine in de kwalificaties op de tiende startplek te brengen. “Ik had in de tweede kwalificatie gehoopt dat er iets meer in zat, maar ik kon mijn tijden van de eerste training niet verbeteren, wat ik ook probeerde.”

In de wedstrijd wisten Endeveld en Remmé vanaf de start direct een positie op te klimmen, maar ze verloren even later ook weer een plek. “Eigenlijk was het een saaie race. Ik heb geen duel kunnen leveren met andere coureurs, omdat we niet dichterbij kwamen en ook door anderen niet werden achterhaald.”

20190402 Endeveld Remme Le Mans
Uiteindelijk werd het tweetal achtste, mede omdat enkele topcombinaties tijdens de race met pech te maken kregen. “Wij zijn zowel in de trainingen als in race verschoond gebleven van technische problemen. Wanneer ik zie hoeveel combinaties kampten met pech in de training en ook in de race, dan kunnen wij niet anders dan onze monteurs een grote pluim geven. De technici hebben alles prima onder controle en daar zijn we erg trots op”, aldus Endeveld.
Team Drugsadvies Sidecarshop reed de gehele race constante rondetijden en daar was stuurman Kees Endeveld erg tevreden mee. Het duo staat na deze eerste race achtste in de tussenstand van het wegrace WK-zijspannen.

 

Lees meer: Team Endeveld

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.